Indiens CBDC, Ozzy Bites NFT, Decentralized Autonomous Rug Pull + fler nyheter


Källa: Adobe/PhotographrIncognito

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
______

CBDCs nyheter

  • Centralen Indiens reservbank (RBI) sa att Indiens framsteg inom betalningssystem kommer att ge ”en användbar ryggrad för att göra en toppmodern [central bank digital currency, CBDC] tillgänglig för sina medborgare och finansiella institutioner.” I en rapport, som släpptes idag, medgav RBI också att en CBDC ”ger ett säkert, robust och bekvämt alternativ till fysiska kontanter.”

NFTs nyheter

  • Ozzy Osbourne, tidigare sångare i heavy metal-bandet Black Sabbath, gör sitt första försök till icke-fungibla tokens (NFT), rapporterade Rolling Stone, och Osbourne själv senare bekräftad via Twitter. Serien kommer att bestå av 9 666 NFT-fladdermöss i januari, som en nick till ögonblicket då han bet huvudet av ett slagträ under en föreställning 1982 i Des Moines, Iowa.
  • Scuderia Ferrari, sportdelen av lyxbilstillverkaren Ferrari, tillkännagav ett premiumpartnerskap med NFT-skaparen Velas, tillhandahåller ”för skapandet av exklusivt digitalt innehåll för Scuderias fans.” Velas kommer också att vara titelsponsor för Ferrari Esports Series och för Esports-teamet som kommer att tävla i F1 Esports Series.

Brottsnyheter

  • Ett projekt som heter MetaDAO har tagit sig av med ungefär 800 ETH (3 miljoner USD) i en uppenbar bedrägeri med mattdrag som begicks under semesterhelgen, enligt till blockkedjesäkerhetsföretaget PeckShield.
  • Cyberbrottslingar som främjar kryptobedrägerier kommer att få fem år bakom lås och bom och böter på upp till DH 1m (USD 270 000) enligt nya Förenade Arabemiratens lagar, enligt National News.
  • .Hong Kong tull arresterade två personer misstänkta för att ha deltagit i penningtvättsaktiviteter som involverade cirka 384 miljoner USD under en operation den 28 december, med hjälp av personliga bankkonton och en ospecificerad handelsplattform för kryptobörs för att hantera pengar från okända källor och deltagande i penningtvättsaktiviteter.

Nyheter om investeringar

  • Gibraltar granskar ett förslag till blockchain-företag Valereum att förvärva Gibraltarbörsen, vilket skulle göra det möjligt för territoriet att fungera som en plattform för handel med krypto tillsammans med traditionella obligationer, enligt The Guardian.
  • Decentraliserad finans (DeFi) portföljspårare DeBank sa det har avslutat en aktierunda på 25 miljoner USD ledd av Sequoia Kina, till en värdering av 200 miljoner USD. Andra investerare i företaget är Trollslända, Hash Global, Youbi, Myntbas Våga, Crypto.com, Cirkel, och Huvudbok.
  • Ready Player Me, en avatarplattform för metaversen som tillåter användare att utforska virtuella världar med en konsekvent identitet, tillkännagav en serie A-finansieringsrunda på 13 miljoner USD för att utöka sitt team över hela världen. Omgången fick medhåll av Taavet+Sten, ett företag som leds av Taavet Hinrikus, en av grundarna av fintech-jätten Klok, och Sten Tamkivi, Teleportera medgrundare, tillade de.

Altcoins nyheter

  • Billy Markus, medskapare av det ursprungliga memmyntet Dogecoin (DOGE), sa han äger bara DOGE 220 000 (USD 39 000) och han talar inte för Dogecoin-projektet. Han fortsatte med att säga att han aldrig kommer att återvända till att koda sin skapelse, och sa att ”Jag har faktiskt upptäckt att ju mer du gör för människor, desto mer berättigade får de och värre behandlar de dig.”

Source link