Indiens Bollywood-värdiga vändningar när regeringen kommer att fatta viktiga kryptobeslut


Källa: AdobeStock / Fyle

Indiens utdragna kamp med kryptorelaterad lagstiftning har tagit ännu en förvirrande vändning, medan en rad alternativ verkar finnas på bordet för ett nyckelmöte som ska hållas idag – med den kryptoskeptiske premiärministern Narendra Modi inställd på att göra ett avgörande samtal inom de närmaste timmarna.

Förvirringen ökar med fler ”insiders” som hävdar att ”några utvalda” tokens kan tillåtas under ett system som förbjuder de flesta mynt. Vissa observatörer föreslog till och med att kryptobrytning kunde förbjudas – medan icke-fungibla tokens (NFT) kunde undgå regulatorisk granskning.

Enligt Economic Times förklarade de ständigt anonyma ”två personer som är bekanta med utvecklingen” att krypto var på agendan vid ett ”högnivåmöte som hölls i torsdags för att överväga alla alternativ”, när regeringen försökte skapa ett ramverk. av förordningar.

”En av personerna” citerades som att mötesmedlemmarna inkluderade ”alternativ” inklusive ”ett fullständigt förbud mot privata kryptovalutor, ett partiellt förbud, att tillåta alla kategorier av kryptoprodukter med reglering eller bara ett fåtal utvalda med reglering.”

Medan Finansdepartementet verkar nöjd med ett befintligt lagförslag, verkar opinionen vara splittrad i kabinettet, eftersom samma ”person” sa att ”sektioner inom regeringen ansåg att det behövdes mer detaljerade diskussioner om de principer som ligger till grund för propositionen och om de breda detaljerna i behandlingen virtuella valutor från Indien.”

Mest oroande av allt är dock för indiska kryptoförespråkare det faktum att ”personen” tillade att ”PM [Modi] kommer nu att ta ett sista samtal” i ärendet. Modi förra månaden gjorde sina känslor för krypto kristallklara och anklagade tecken för att ”skämma bort” världens ”ungdom”.

Oavsett vilket kommer kryptofans att hoppas att allt detta representerar goda nyheter – en stråle av hopp under ytterligare några mörka dagar av osäkerhet som har sett finansministeriet skriva av sig på ett lagförslag som skulle blockera nästan alla ”privata kryptovalutor”, med vissa undantag för välja statligt godkända projekt. Lagförslaget syftar också till att lägga grunden för en kommande digital valuta som ska ges ut av landets Reservbanken.

I en separat rapport från samma media var de anonyma ”källorna” tillbaka – eller kanske var de en ny uppsättning namnlösa ”människor” – den här gången och hävdade att ett ”allmänt förbud mot handel mellan börser” var i pipelines, tillsammans med restriktioner för anonyma plånböcker och blockeringar på Google Chrome tillägg som Metamask.

Istället tänkte regeringen, förklarade källorna, på att skapa en plånbok för att styra dem alla – en statlig lösning – som skulle tillåta autenticiteter att övervaka kryptotransaktioner i detaljhandeln.

De pratglada ”källorna” sa också till Economic Times att regeringen vill skapa en övervakningsplattform som kommer att övervaka ”allt in- och utflöde av den indiska rupien” på inhemska kryptobörser. Handelsplattformar kommer också att beordras att skicka in handelsregister till en regulator ”kvartalsvis.”

Business Insider India rapporterade att syftet var ”uppges vara att bringa kryptobörser på samma nivå som andra aktie- eller råvarubörser i landet” – samt tvinga fram kryptotransaktioner från att ”arbeta runt” befintliga valutaregler.

Men på Twitter fanns det en annan twist.

En Twitter-användare Pekat ut ironin i att tillåta NFTs samtidigt som man förbjuder de privata plånböcker som används för att hålla dem, och hävdar att åtgärden ”inte är meningsfull.”

På Reddit sökte en affisch ett svar på den ökända frågan om 64 000 USD och funderade:

”Jag vill veta hur dessa så kallade källor får information redan innan lagförslaget diskuteras.”

____

Läs mer:

– Indisk kryptoräkning för att reglera, inte förbjuda ”privata kryptovalutor” – Rapport
– Kryptoöverträdare kan få fängelse under Indiens nya förslag – Rapport

– Indiens tvålopera fortsätter: CBDC-plan, ”privat krypto”-förbud, viss handel kanske
– Krypto kan inte stoppas, men måste regleras, avslutar indiska lagstiftare

– Ny Crypto Unicorn är född i Indien, med stöd av a16z och Coinbase
– Titta: VP för WazirX NFT Marketplace på NFT-trender, utmaningar, lösningar och mer

Source link