Indien för att definiera krypto som tillgång, förbjuda betalningar och annonser


Källa: AdobeStock/butenkow

Mitt i ett ökande antal tecken som tyder på att Indiens regering skulle kunna anta ett mer nyanserat förhållningssätt till kryptotillgångar, hävdar en annan rapport att myndigheterna håller på att slutföra arbetet med lagstiftning som kan bana väg för reglering av handel med kryptotillgångar – samtidigt som det förbjuder kryptos användning i betalningar och transaktioner.

Enligt lagförslaget kommer regeringen att tillåta medborgare att inneha kryptotillgångar som tillgångar, rapporterade The Economic Times, med hänvisning till hemliga källor som påstås vara nära premiärminister Narendra Modis kabinett.

Utöver detta skulle företag som kryptobörser och plattformar också förbjudas att aktivt rekrytera nya kunder genom annonsering, enligt rapporten.

Den tillade att lagförslaget skulle kunna överlämnas till regeringen för övervägande inom de närmaste två till tre veckorna.

Med dessa planer i åtanke kan stora indiska kryptobörser som t.ex WazirX och Bitbns har enligt uppgift beslutat att avstå från att marknadsföra sina tjänster även innan någon bindande lagstiftning träder i kraft.

En person som var medveten om diskussionerna som hölls under ett möte som leddes av Modi i lördags sade enligt uppgift att den övergripande uppfattningen inom kabinettet är att de steg som ska vidtas bör vara ”progressiva och framåtblickande” när det gäller blockchain-tekniken.

Regeringens restriktiva inställning till krypto var tidigare förknippad med den konservativa politik som antagits av Indiens reservbank (RBI), landets centralbank.

Samtidigt går det indiska parlamentet också framåt med sitt arbete med att reglera kryptotillgångar. Den 15 november träffade parlamentets ständiga finansutskott representanter för större börser, Blockchain och Crypto Assets Council (BACC) och andra branschinsiders för första gången någonsin. Lokala observatörer förväntar sig att indiska lagstiftare kommer att överlägga om den efterlängtade kryptolagstiftningen under lagstiftarens vintersession som är planerad att börja den 29 november.

____

Läs mer:
– Krypto kan inte stoppas, men måste regleras, avslutar indiska lagstiftare
– Indiens kryptomarknad är mer ”mogen” än Vietnams och Pakistans – Kedjeanalys

– Kryptokatten är ute ur påsen, men kan vi fortfarande se fler Kina-liknande förbud?

– Indiens kryptoförbud för att ”bli utslagna”, medan Unocoin får 100-tals användare dagligen
– WazirX lanserar Non-Custodial Exchange, förväntar sig institutionell RushSource link