In-person Tether Swap förvandlas till en blodig kidnappningsprövning för USD 3M Crypto Trader


Källa: Adobe/AGphotographer

Bitcoin (BTC)-innehavare är inte de enda som riskerar kidnappningsförsök – stablecoin-förespråkare faller också offer för opportunistiska angripare i hopp om att få tag på dessa mynt.

Enligt det Hongkong-baserade mediet Ta Kung Pao fortsätter brottslingar att rikta in sig på handlare i över-the-counter (OTC), personliga affärer – den senaste attacken som involverade en kryptohandlare med betydande tjudermedel (USDT) lades in på sjukhus efter en attack, med sju personer arresterade.

Polisen sa att de letade efter ”minst sju eller åtta” andra misstänkta i samband med det påstådda brottet.

I vad media kallade ett ”chockerande” fall som något påminner om en nyligen inträffad incident i Spanien träffade en icke namngiven ”heltids” kryptohandlare (39 år) med tokens till ett värde av cirka 3,1 miljoner USD i plånböcker på börser, en person som uppenbarligen utgav sig för att vara en bonafide kryptoköpare i en affär om att sälja den sistnämnda USDT till ett värde av 0,5 miljoner USD. Handlaren träffade ”köparen” vid en industribyggnadsenhet i Kowloon Bay i Hong Kong, där offret påstås ha hamnat i bakhåll och förts till ett separat bostadsområde där de ”tvingades överlämna sin mobiltelefon, inloggningsinformation för onlinebankkonto och lösenord för kryptoutbyte.” Angriparna verkar ha använt våld, upprepade gånger slagit och sparkat offret och använt ”hammare och andra verktyg” för att orsaka smärta och skador – vilket lämnar handlaren med ”flera frakturer på händer och fötter och allvarliga fysiska skador.”

De påstådda kidnapparna försökte kontakta offrets familj och tvinga fram en lösensumma på cirka 4,7 miljoner USD för att handlaren skulle släppas. Familjen, sa polisen, vägrade att betala, och den 12 november lyckades handlaren fly genom att krypa genom ett ”smalt vindsfönster”.

Polisen hittade handlaren kort efter och gick in i lokalen där offret hade hållits fängslad och grep två misstänkta på plats.

Poliserna sa att de misstänkta (sex män och en kvinna) alla hade ”gängrelaterad bakgrund” och var olika arbetslösa eller arbetade inom catering-, transport- och bilindustrin.

Polisen arresterade gruppen anklagad för kidnappning och konspiration till kidnappning och uppgav att offret hade fått ”icke-livshotande skador”.

Men historien kanske inte har ett lyckligt slut: När handlaren försökte komma åt sitt handelsplattformskonto fann de att de hade blivit utelåst och att lösenordet hade ändrats. Det är möjligt, drog media slutsatsen, ”att alla USD 3,1 miljoner [worth of coins] i plånboken” hade redan ”flyttats bort”.
_____
Läs mer:
– Amerikansk entreprenör torterad av gäng som försöker stjäla hans Bitcoin
– Mordet på kryptohandlaren skylls på skryt i sociala medier

– Polisen i Lettland förhindrar brutal kryptostöld och mordplan
– Man ”mördad” som kryptogruvarbetares bud för att skydda riggar blir dödligt

– Man förfalskar sin egen kidnappning och springer iväg med 1,15 miljoner USD i kunders Bitcoin
– Lärare ”hotade elev med vapen” efter att ha lidit Bitcoin-förlusterSource link