Immutable och GameStop för att lansera en NFT Marketplace, $100M fond; IMX & GME stiger


Källa: AdobeStock / JHVEPhoto

Australien-baserad Oföränderlig har meddelat att dess lager 2 (L2) skalningsprotokoll för Ethereum (ETH) och icke-fungibla tokens (NFT), Oföränderligt Xhar samarbetat med den USA-baserade videospelsåterförsäljaren GameStop (GME) för att lansera en NFT-marknadsplats.

Den nya marknadsplatsen kommer att vara helt koldioxidneutral, sa det oföränderliga teamet och kommer utan bensinavgifter.

Immutable kallade detta ”ett annat steg framåt i spel- och blockkedjeindustrin”, och säger att andra NFT-projekt kommer att kunna få tillgång till mer likviditet och spelinnehåll.

Efter nyheterna hoppade GME över 2 % idag till 102,6 USD. Dessutom steg priset på Immutable X:s infödda token IMX med 38% idag, vid skrivande stund (15:08 UTC), och handlas för närvarande på 4 USD. Myntet har också stigit med 36% under de senaste sju dagarna.

IMX 24h prisdiagram. Källa: coingecko.com

Dessutom sa GameStop och Immutable att de kommer att lansera en $100 miljoner IMX-pool. Partnerna planerar att använda poolen ”för bidrag till skapare av NFT-innehåll och -teknik, vilket gör det möjligt för kreatörer att dra nytta av alla fördelar som det ledande L2 Ethereum ger på Immutable X”, sa teamet.

Lager 1 (L1) är själva Ethereum-blockkedjan, medan L2 omfattar projekt som byggs ovanpå den.

VentureBeat menade dock att genom att lansera den här plattformen löper GameStop ”risken att reta upp hardcore-spelare och vissa spelutvecklare som har uttryckt sitt missnöje (milt uttryckt) på sociala medier över att NFT:er antingen är vilseledande eller ett kontantgrepp.”

Som sagt, många investerare som pressade företagets aktiekurs under en av de mest (o)kända meme-manierna kan också vara samma individer som stödjer NFT-branschen.

____

Läs mer:
– Hur man använder Layer-2-lösningar för att spara på Ethereum-avgifter: Immutable X
– GameStop gör sin NFT-rörelse officiell – och kommer sannolikt att använda Ethereum

– NFTs 2022: Från årets ord till vanliga adoptioner och nya användningsfall
– Blockchain Gaming Adoption Jumps, Men hinder för reglering och utbildning är höga – Undersökning

– Spela för att tjäna pengar blomstrar: från Axies till Lightnite, här är vad som finns där ute
– Kryptospel exploderar in i den lekfulla framtiden

Source link