Ilya Lichtenstein är kvar i federalt förvar, Heather Morgan släpptes mot borgen


Källa: Razzlekhan – Ämne / YouTube

En domare i Washington DC, USA, nekade Ilya Lichtenstein borgen när han släppte sin fru, Heather Morgan, från frihetsberövande mot borgen.

Duon har tidigare beviljats ​​borgen av en domare i New York för en påstådd konspiration för att tvätta bitcoin (BTC) till ett värde av 4,5 miljarder USD som stulits från hacket 2016 på den stora kryptobörsen Bitfinex.

Lichtenstein (34) och Morgan (31) greps av federala brottsbekämpande tjänstemän i New York City förra veckan efter att tjänstemän fått tillgång till filer på ett onlinekonto som kontrolleras av Lichtenstein och som innehöll de privata nycklarna till 94 000 BTC (4,1 miljarder USD) som stulits från Bitfinex.

Vid den tidpunkten satte domaren borgen för Morgan till 3 miljoner USD och för Lichtenstein till 5 miljoner USD.

Emellertid har USA:s distriktsdomare Beryl Howell nu upphävt domen som beviljar borgen till Lichtenstein, samtidigt som han upprätthåller ett beslut som tillät Morgan att förbli fri i väntan på rättegång.

Bloomberg rapporterade att domare Howell sa att motivationen för båda att fly ”har ökat exponentiellt”, och tillade att ”bevisen tyder starkt på att Herr Lichtenstein har mer möjligheter och skicklighet” än Morgan, som påstås inte ha haft tillgång till den stulna krypton sedan de var kontrolleras av sin man.

I ett tillkännagivande har justitiedepartementet (DOJ) sa förra veckan att Bitfinex hackare, efter att de lyckats bryta mot börsens system redan 2016, skickade BTC 119 754 till en digital plånbok som kontrolleras av Lichtenstein.

”Under de senaste fem åren har cirka 25 000 av dessa stulna bitcoin överförts ur Lichtensteins plånbok via en komplicerad penningtvättsprocess som slutade med att några av de stulna medlen sattes in på finansiella konton som kontrolleras av Lichtenstein och Morgan”, sa DOJ.

Paret riskerar högst 25 års fängelse och är anklagade för konspiration för att begå penningtvätt och konspiration för att lura USA, enligt DOJ.

Som rapporterats är Morgan en publicerad Forbes and Inc-bidragsgivare som också kallar sig ”Crocodile of Wall Street”, och hennes man Lichtenstein påstår sig vara en Web 3-utvecklare.

____

Läs mer:
– Här är vad agenter säger att de fotograferade i ’Bitfinex Hack’-parets lägenhet
– Bitfinex Hack: Möt det självutnämnda ”Serial Entrepreneur”-paret anklagat för att tvätta Bitcoin

– USA:s regering är nu den bästa bitcoinvalen. Vad kan hända härnäst?
– Kryptosäkerhet 2022: Förbered dig på fler DeFi-hack, utbytesavbrott och Noob-misstag

– CFTC-böter för lögn och Bitfinex för ”olagliga” transaktioner
– Nordkorea hackar fortfarande kryptobörser för att finansiera sitt vapenprogram, säger FNSource link