Hut 8:s ”Ferrari of GPUs” redo för Ethereums PoS Move, Miner öppen för M&A


Källa: Adobe/Photocreo Bednarek

I motsats till mindre Bitcoin (BTC) och kryptogruvarbetare, Kanada-baserad Hydda 8 skulle inte ”riktigt påverkas” av Ethereums (ETH) övergång till proof-of-stake (PoS) konsensusmekanismen, eftersom gruvarbetaren är redo ”oavsett vad”, Sue Ennis, Vice President (VP) för Corporate Development och Investor Relations från företaget, berättade Cryptonews.com. Dessutom är Hut 8 redo att shoppa för andra gruvbolag i år.

Ethereum förväntas gå över från proof-of-work (PoW) konsensusmekanismen, som nu också används av BTC, till PoS i år. Denna flytt var dock redan försenad flera gånger. I båda fallen, när/om det händer, skulle detta lämna ETH-gruvarbetare med mycket beräkningskraft som de skulle kunna ägna åt en annan blockkedja som är vänlig för GPU-drivna gruvriggar.

7-dagars glidande medelvärde. Källa: bitinfocharts.com

Ennis säger att Hut 8 har ”GPU:ernas Ferrari.” Enligt VP, amerikansk teknikjätte NVIDIA tillät inte ens företaget att avslöja vilken GPU-modell de fick, eftersom endast tre kunder fick den globalt.

”Vi kan enkelt pivotera och bryta det näst mest lönsamma GPU-baserade nätverket om vi vill, eller komma in i några av de användningsfall som vi tittar på, som hantering av nodinfrastruktur, kanske till och med stödja några av poolerna,” Hon sa.

Enligt VP kan de ”vända omkopplaren och inom 10 minuter få utbetalning i vilket mynt det än är.”

”[It’s] för tidigt för mig att bekräfta vilken väg vi ska gå, men vi tittar definitivt på det, sa hon.

Ennis bekräftade att företaget har undersökt en mängd andra kedjor, bland annat namngivna Zcash (ZEC), Monero (XMR) och Ethereum Classic (ETC), men inget har bestämts ännu – åtminstone ingenting som Ennis kunde dela med sig av i detta tid.

I båda fallen, enligt henne, är det ”killarna i mindre skala” med den mer ineffektiva och/eller äldre utrustningen som skulle ha ”lite mer tur än vi skulle ha” om bytet till PoS skulle ske.

Samtidigt fortsätter Hut 8 att utvärdera ”hodl case” för ETH en gång varannan vecka, men för närvarande, säger Corporate Development VP, föredrar teamet att bryta Ethereum och ”få utbetalning i BTC på poolnivå.” För nu kommer företaget att hålla fast vid denna strategi för att hodl mer BTC.

Hut 8 resultat i december 2021:

  • 276 BTC bröts, vilket resulterade i en genomsnittlig produktionshastighet på 8,9 BTC per dag;
  • 100 % av den självutvunna BTC för december deponerades i förvar;
  • Totalt BTC-saldo som hålls i reserven är 5 518 per den 31 december 2021, en ökning med 97 % från föregående årsslut;
  • Den installerade operativa kapaciteten ligger för närvarande på 2,0 EH/s, en ökning med 125 % i hashrate från 31 december 2020.

Uppmaningen till Ethereum att stanna på PoW

Under tiden, som rapporterats, Luxor Technology Corporation sa nyligen att de arbetar med stora institutionella gruvarbetare, som Hut 8 och Hive Blockchainsåväl som ett antal detaljhandelsgruvarbetare i Nordamerika, i deras ”strävan att tillhandahålla industrin en USA-baserad Ethereum-gruvpool.”

Dessutom började Luxor organisera och bygga en förespråkargrupp för att Ethereum ska stanna kvar på PoW, vilket de hävdar ”säkerställer att nätverksdriften förblir decentraliserad och att gruvprocessen har djupgående, positiva effekter på globala energimarknader.”

Hut 8 är inte medlem i den här gruppen, och om de skulle gå med säger Ennis att de är ”tight med Luxor-killar” och ”inte emot idén”, men att de behöver lära sig mer om det.

Dessutom är Hut 8-teamet ”ganska nära [Ethereum] utvecklargemenskap”, sa Ennis och tillade:

”Och vi hör på fältet att proof-of-stake är så långt borta, eftersom det uppenbarligen inte är en teknisk fråga; det är en förvaltningsfråga. Men visst, [if] proof-of-state sker i morgon bitti, vi kan enkelt svänga.”

”Inte stressad” över BTC, funderar på M&A

När det gäller den senaste bitcoin-priskraschen (nästan 50% från sin rekordnivå), sa Ennis att Hut 8 ”inte är stressad över detta alls” eftersom företaget är ”otroligt diversifierat.” De köpte datacenter och har 400 kommersiella kunder som ”ger oss pengar baserat på en helt okorrelerad verksamhet till digital tillgångsutvinning, men fortfarande i den digitala ekonomin”, sa hon.

Blockkedjor och applikationer kommer att behöva blockchain-lagring och GPU-baserad beräkningslagring, så det kommer sannolikt att finnas ”större uppsida och tillväxtbanor på de GPU-baserade marknaderna.” Dessutom finns det ”massor av potentiella möjligheter med alla dessa spirande Web 3-applikationer” – som alla kommer att behöva lagring och potentiellt kommer att ha viss nodinfrastrukturhantering.

”Mycket av utrustningen som vi har är redan helt betald, helt avskriven – så det är ren vinst. En prispunkt som skulle vara oroande för Hut 8 är om BTC gick under 20 000 USD”, sa hon.

Idag handlades BTC under 37 000 USD och var nere runt 20% på en månad.

När det gäller hashrattillväxten, kryptofokuserad finansiell tjänstefirma BitOoda sänkte nyligen sin prognos för året från 334 EH/s till 327 EH/s. Hut 8 förväntar sig också att den ”definitivt ligger i 330-filen”, sa Ennis och tillade att ”mycket konsolidering” förväntas också. Därför kommer några av de mindre spelarna som inte har så mycket hashkraft och som fortfarande väntar på utrustning troligen att ”kickas av eller köpas ut.”

”Vi tror att det kommer att bli ett riktigt intressant år som är rätt för M&A. Och vi gjorde en höjning i september på 175 miljoner dollar. […] Vi är redo att shoppa och vara opportunistiska, för vi tror att det kommer att bli ganska hårigt för några av de mindre människorna det kommande året, säger Ennis till Cryptonews.com

I januari förvärvade företaget moln- och samlokaliseringsdatacenterverksamheten från TeraGo Inc. Datacenterverksamheten sträcker sig från Toronto till Vancouver med över 36 000 sq. ft (3 344 sq. m) geo-diversitet datacenterutrymme som drivs av förnybara energikällor.

____

Läs mer:
– Bitcoin & Crypto Mining 2022: Nya platser, teknologier och större spelare
– Ethereum-gruvarbetare kan övergå till dessa mynt och öka sina värden

– ”Fiat-liknande” bevis-på-insatskedjor gynnar centralisering och rika spelare
– Ethereum kommer inte att gömma sig för kvantdatorer bakom PoS Shield

– Proof-of-Oense: Bitcoins arbete kontra Ethereums planerade insats
– Analytiker ser långsammare Bitcoin Hashrate-tillväxt under 2022 mitt i marknadskorrigering

– Bitcoin Mining Hash Rate fördubblas 2022, förutspår Compute Norths vd
– Team Proof-of-Work utbildar lagstiftare vid Bitcoin Mining Hearing i USASource link