Hur man tjänar ränta på Stablecoins: En nybörjarguide


Källa: Adobe/megaflopp

Att låna ut stablecoins är ett av sätten att tjäna avkastning på kryptomarknaderna, men det har en viktig fördel eftersom det tar bort marknadsvolatiliteten ur ekvationen.

Läs vidare för att lära dig hur du tjänar ränta på stablecoins.

Uppgången av kryptoräntemarknaderna

Framväxten av kryptotillgångar har lett till utvecklingen av kryptoräntemarknader, sammansatta av DeFi (decentraliserad finans) och CeFi (centraliserad finans) upplåning och utlåning som vanligtvis ger högre APY (årlig procentuell avkastning) än räntebärande värdepapper och penningmarknadsinstrument.

Kryptoutlåning blir allt mer populärt på kryptomarknaderna eftersom fler och fler investerare vill tjäna avkastning på de digitala tillgångar de är hodling. Som ett resultat av denna växande efterfrågan på avkastning, lägger ledande kryptohandelsplattformar till funktioner som gör det möjligt för investerare att låna och låna ut. Dessutom finns det en uppsjö av låneansökningar både på CeFi- och DeFi-marknaderna.

Den flyktiga karaktären hos kryptotillgångar har dock varit ett hinder på kryptolånemarknaderna eftersom marknadsvolatilitet lätt kan resultera i förluster för långivare trots höga räntor. För att lösa detta problem har stablecoins dykt upp som en av de mest populära utlåningstillgångarna på kryptoräntemarknaderna.

Stablecoins är digitala valutor vars värden oftast är knuten till prisstabila tillgångar, såsom US-dollar eller guld. Med stablecoins kan investerare tjäna ränta genom kryptoutlåning samtidigt som de undviker volatiliteten hos kryptotillgångar som bitcoin (BTC), ethereum (ETH) eller binance coin (BNB).

Genom CeFi och DeFi utlåningsplattformar kan investerare tjäna räntor över genomsnittet, högre än de rådande räntorna inom traditionell finans. De flesta banker erbjuder årliga räntor som inte överstiger 1% medan stablecoins räntor går så högt som 4% till 12% årligen. Många låneplattformar erbjuder till och med dagliga ränteutbetalningar, vilket gör det möjligt för investerare att tjäna på sammansatt ränta.

Låt oss nu dyka in och titta på hur du kan distribuera stablecoins för att få intresse för två ledande kryptoutlåningsplattformar.

Tjäna stablecoin-intresse i CeFi: En steg-för-steg-guide

Utlåning i centraliserad finans följer regler som liknar traditionella finansiella plattformar. CeFi-plattformar kräver vanligtvis att du går igenom anti-penningtvätt (AML) och känner till din kunds (KYC) procedurer för att förhindra dåliga aktörer från att utföra olagliga aktiviteter.

Vanligtvis hanterar de dina pengar (dvs. håller dina privata nycklar) och ser till att dina säkerheter är säkra. Vissa CeFi-låneappar tillhandahåller till och med försäkringsskydd för att minska risken för förlust av pengar på grund av ett hack eller driftfel och hålla en majoritet av tillgångarna i deras förvar offline i kylförvaring.

För att praktiskt visa hur du kan tjäna ränta på stablecoins i CeFi kommer vi att använda Nexo, en av de största CeFi-utlåningsplattformarna. Nexo erbjuder räntor på upp till +10 % på stablecoins, vilket innebär att 1 000 USD i USDC insatt på ditt Nexo-konto skulle ackumuleras till 1 108,68 USD efter ett år (minus avgifter).

Nedan är stegen du kan följa för att börja tjäna pengar på Nexo:

  • Öppna din webbläsare och besök URL:en nexo.io för att skapa ett konto.
  • När du har skapat ditt konto klickar du på profilikonen uppe till höger och väljer ”Min profil” för att utföra KYC-verifiering. Du kommer att presenteras med två KYC-alternativ: Grundläggande KYC gör att du kan tjäna ränta på alla stödda stablecoins och kryptotillgångar samtidigt Avancerad KYC inkluderar stöd för fiat-valutor.
  • Navigera till profilfliken igen och välj ”Säkerhet”. Du kommer att presenteras med alternativet att aktivera tvåfaktorsautentisering. Klicka på ”Aktivera” och skanna QR-koden med antingen Google Authenticator eller Authy.
  • När du har slutfört KYC, klicka på ”Konto” i toppmenyn och välj det stablecoin du tänker sätta in. Sätt in myntet genom att överföra från en plånbok/växel eller köp direkt på Nexo från din bank.
  • Efter minst 24 timmar bör du börja tjäna ränta. Räntorna betalas automatiskt ut dagligen till din sparplånbok, vilket innebär att du kommer att tjäna sammansatt ränta på den automatiskt.
  • För att se den totala räntan på dina aktiva investeringar, navigera till ”Konton” och klicka på knappen ”Totalt intjänad” för att få detaljerad information om alla dina räntebetalningar.

Tjäna stablecoin-intresse i DeFi: En steg-för-steg-guide

DeFi-utlåning fungerar annorlunda än CeFi-utlåning eftersom, till skillnad från i CeFi-utlåning där transaktioner hanteras av en central myndighet, använder DeFi smarta kontrakt för att tillhandahålla autonoma utlåningspooler till kryptoinvesterare. Hela processen fungerar oberoende av en central myndighet och tillgångar hålls på ett icke-förvaringssätt i smarta kontrakt, vilket innebär att de är under din kontroll.

I det här exemplet ska vi titta på Förening (COMP) för att visa hur du kan tjäna intresse på DeFi-lånemarknaderna. Compound är en av de största och längst fungerande kryptoutlåningsplattformarna i DeFi-området och den erbjuder för närvarande en konkurrenskraftig ränta på 3,74% för DAI, 7,35% för TUSD, 3,39% för USDT och 4,70% för USDC.

Du kan börja tjäna på Compound genom att följa dessa steg:

  • Öppna din Metamask-plånbok eller någon annan Web 3.0-plånbok. Navigera till din webbläsare och ange URL:en ”compound.finance.”
  • Klicka på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet och tryck på knappen ’App’.
  • Klicka sedan på knappen ”Anslut plånbok” i det övre högra hörnet och välj din plånbok från alternativen.
  • Klicka på det stablecoin som du vill tjäna ränta på och tryck på knappen ”Aktivera”.

Lägg i mängden krypto du vill låna ut och slutför processen genom att underteckna lånetransaktionen med din plånbok.

Att tjäna ränta på stablecoins på CeFi- och DeFi-lånemarknaderna medför risker. CeFi-långivare kan hålla kvar dina pengar om du inte uppfyller (ibland nyligen införda) AML/KYC-krav medan DeFi-utlåningsprotokoll är benägna att hackas. Om du vill tjäna ränta på digitala tillgångar måste du väga upp den potentiella avkastningen med riskerna med att distribuera kapital på kryptoräntemarknaderna.
____
Läs mer:
– Hur man köper virtuell mark i Metaverse: En nybörjarguide
– Topp 7 Bitcoin & Crypto Mining aktier du kan lägga till din aktieportfölj

– Den växande Defi-marknaden på Bitcoin: Vad ger redan?
– Spela för att tjäna pengar blomstrar: från Axies till Lightnite, här är vad som finns där ute

– Utvärdera NFT:er: Hur man vet om ett NFT-projekt är legitimt
– 6 sätt att tjäna passiv inkomst med krypto

– Fiat-to-Crypto kontra Crypto-to-Crypto: Hur ska du handla?
– Bitwise, Nexo Lägg till finansiella produkter för rika NFT-investerare

– Arthur Hayes säger till kryptohandlare att det lönar sig att vänta, starkare USD kommer
– Stigande antal investerare säljer aktier, obligationer för att köpa krypto – undersökningSource link