Hur man köper virtuell mark i Metaversen: En nybörjarguide


Källa: Adobe/velirina

För några år sedan lät det lite absurt att investera i virtuella fastigheter. Idag är historien väldigt annorlunda. Nu kan du köpa slots med virtuell mark i digitala världar som Decentraland (MANA), och med metaversen vid horisonten hopar sig investerare.

Läs vidare för att lära dig mer om metaversen och hur du kan investera i virtuella fastigheter för att komma in tidigt på det potentiella metaverselandet.

Vad är metaversen?

Metaversen förklaras nu ofta som en alternativ digital verklighet som kombinerar virtuell verklighet, förstärkt verklighet och utökad verklighet där människor kommer att kunna arbeta, leka och leva digitalt.

Metaversen är en term och ett begrepp som har funnits i över tre decennier men det var inte förrän nyligen, efter Facebook tillkännagav sina planer på att bli ett metaversföretag, att idén om metaverse sköt upp i popularitet.

Som ett resultat av detta undersöker fler och fler investerare investeringsmöjligheter i detta snabbt växande nya utrymme. Att köpa virtuell mark i ledande digitala världar är en av dessa möjligheter.

Så låt oss dyka in och utforska vad virtuell mark är och varför investerare hoppar på det.

Vad är virtuell mark och varför köper investerare den?

Fastigheter är en av världens mest populära tillgångsklasser, och nu finns den även i den digitala sfären.

Virtuell mark är immateriell mark som finns i virtuella världar. Precis som fysisk mark säljs den också som tomter och kan köpas med den specifika markens valuta. Idag finns det flera virtuella världar som låter dig köpa virtuella fastigheter. Decentraland är utan tvekan den mest populära av dem.

Virtuell mark i den spirande metaversen har sålt för hundratusentals dollar.

I juni i år såldes en bit mark för mer än 900 000 USD i Decentraland. Och det är bara ett exempel. I ljuset av det växande intresset för metaversen ser den potentiella ROI (avkastning på investeringar) på virtuell mark lovande ut för kryptokunniga spekulanter. (Läs mer: Tokens.com köper virtuell mark för 2,8 miljoner USD i kommande modedistrikt)

För det andra kan investerare ta sina virtuella markbitar i bruk och tjäna pengar på dem: om du äger ett virtuellt land kan du vara värd för exklusiva evenemang eller fester och debitera dem som vill delta.

Till exempel höll den amerikanske rapparen Snoop Dogg en exklusiv fest på Sandlådans non-fungible token (NFT)-plattform för att rekonstruera hans verkliga herrgård. Deltagarna behövde ha en NFT, som fungerade som ett pass och gav dem tillgång till evenemanget.

För det tredje kan investerare generera regelbundna intäkter från sina virtuella landområden. Du kan till exempel bygga ett virtuellt hus med hjälp av NFTs på din virtuella mark och hyra ut det för en månadsinkomst. Eller skapa ett NFT-konstgalleri och hyr ut utrymmet till kommande kryptokonstnärer för att visa upp sina verk i metaversen.

Hur man köper LAND i Decentraland: En steg-för-steg-guide

Decentraland är en blockchain-baserad virtuell verklighetsplattform som gör det möjligt för användare att köpa mark, spela spel, hålla evenemang och interagera med varandra på flera sätt.

Det är det största virtuella universum i NFT-rymden som har sina egna tokens – MANA och LAND. Varje del av LAND på Decentraland mäter 16 meter gånger 16 meter och representeras som en NFT. Antalet markbitar i Decentraland är begränsat till 90 000 vilket bidrar till att skapa brist. Vem som helst kan köpa, hyra eller sälja mark på Decentraland antingen via Öppet hav – en NFT-marknadsplats – eller via Decentralands officiella marknadsplats.

Nu när du vet vad Decentraland är, nedan är en steg-för-steg guide om hur du kan köpa mark i Decentraland direkt från dess marknadsplats.

Steg 1: Gå till Decentraland Marketplace

Till att börja med måste du besöka Decentralands Marketplace och logga in eller registrera dig om du inte redan är det.

När du har loggat in, bläddra till ”Paket och dödsbo”. Klicka sedan på ”Visa alla”.

Steg 2: Välj ett paket med LAND

Nästa steg är att bläddra igenom de tillgängliga markbitarna och välja önskat markval. Fördelen med att köpa mark i Decentraland direkt från marknadsplatsen är att man får se närområdena och närheten till kända områden.

När du har valt ditt virtuella land, fortsätt att klicka på det för att läsa om det i detalj. Här ser du priset på marken i MANA, tillgänglighet och ägarens namn.

Tryck på ”Köp” för att göra köpet.

Steg 3: Anslut din plånbok till Decentraland Marketplace

För att göra köpet måste du se till att din plånbok är ansluten till ditt konto eftersom marken kommer att skickas till din plånbok som en NFT när köpet är framgångsrikt och genomfört.

Om du inte har en plånbok kan du ladda ner plånböcker som MetaMask och Trust Wallet. Kom ihåg att din föredragna plånbok måste ha tillräckligt med MANA eller ethereum (ETH) för att du ska kunna göra köpet.

Dessutom måste du ha några extra polletter för att ta hand om gasavgiften.

Steg 4: Bekräfta ditt virtuella LAND

När köpet är klart kan du bekräfta din LAND i din plånbok.

Om du använder Trust Wallet kan du bekräfta detsamma under ”Samlarföremål” och under fliken ”NFTs” i MetaMask-plånboken.

Ska du köpa virtuella fastigheter i metaversen?

Hittills har den virtuella fastighetsmarknaden bara känt en riktning, och det är uppåt. Förstärkt av Facebooks push in i metaversen och Web 3.0-fokuserade investerares intresse för allt som har med metavers att göra, kan virtuella fastigheter bli en mycket lukrativ tillgångsklass, särskilt för tidiga investerare.

Men precis som med alla investeringar du gör, bör du inte investera mer än du har råd att förlora.

Även om det inte går att förneka att den virtuella fastighetsmarknaden har vuxit kraftigt, är det en relativt ny marknad och investerare bör göra sin due diligence och ordentlig forskning innan de investerar.
____
Läs mer:
– Metaverse Spurs 100 miljoner USD i veckovis NFT-försäljning
– Investera i metaversen: 4 sätt att investera i virtuell framtid

– Metaverse är en ”massiv, massiv möjlighet” för krypto – BofA-strateg
– Vi vet bättre än att låta Facebook kontrollera metaversen

– TechCrunch-grundaren säljer sin kryptoköpta lägenhet i Kiev – som en NFT
– Spaniens första tokeniserade egendom säljs för ETH till investerare i 3 länderSource link