Hur man investerar i kryptoutbyten: Topp 3 alternativ


Källa: AdobeStock / Koto Amatsukami

Om du vill få investeringsexponering mot den växande digitala tillgångsindustrin kan du investera i kryptovalutabörser.

Kryptobörser är i centrum för de globala kryptomarknaderna och är bland de mest lönsamma och snabbast växande företagen i branschen, vilket gör dem till en potentiellt lukrativ investering om du kan välja rätt.

Läs vidare för att upptäcka tre sätt du kan investera i kryptobörser.

1. Köp börsnoterade aktier

Förmodligen är det enklaste sättet att lägga till kryptoexponering till din investeringsportfölj genom att köpa aktier i börsnoterade kryptoföretag som erbjuder börstjänster.

Förutsatt att du har ett konto hos en aktiemäklare online bör du enkelt kunna köpa aktier i börsnoterade kryptobörser.

Du kan till exempel köpa aktier i Myntbas, en USA-baserad kryptohandelsplattform listad i Nasdaq utbyte under ticker COIN. Företaget har ett börsvärde på över 65 miljarder USD, vilket gör det till den största börsnoterade kryptobörsen i USA.

Förutom Coinbase kan du också köpa aktier i börsnoterade fintech-företag som tillhandahåller kryptohandelstjänster utöver traditionella kapitalmarknadsinvesteringar. Till exempel köper du aktier i Robin Hood, som möjliggör kryptohandel på sin app, eller delar i Blockera (förr Fyrkant), vilket tillåter användare att köpa och sälja bitcoin (BTC) på sin mycket populära Cash App.

2. Köp Exchange Tokens

Ett annat sätt att investera i kryptobörser är att köpa och hålla utbytestokens som fungerar som indirekt exponering för den utfärdande börsens prestanda. Du kan köpa utbytestokens på kryptobörserna som har utfärdat dem och i de flesta fall på stora globala handelsplattformar.

Du kan till exempel köpa Binances BNB-token som en proxyinvestering i framgången för kryptobehemoth. Medan utbytestokens, som BNB, inte är samma sak som aktier, tenderar deras priser att korrelera med framgången eller misslyckandet för det emitterande företaget.

Binance är inte den enda börsen som har utfärdat växlingstokens. Många ledande kryptobörser har utfärdat sina egna tokens för att finansiera sin utveckling genom att erbjuda tokeninnehavare rabatter och andra förmåner på deras handelsplattformar.

Crypto.com, FTX, Huobi, och KuCoin har också utfärdat utbytestokens som har upplevt ett betydande upptag bland kryptohandlare och investerare.

Nedan är en lista över utbytestokens du kan köpa, rankad efter börsvärde (per 31 december kl. 9:20 UTC).

Utbyta Tecken Pris, USD Börsvärde, USD Cirkulerande försörjning, BNB
Binance BNB 528,65 88,867,516,923 168,137,035
Crypto.com CRO

0,577321

14,584,859,842 25,263,013,692
FTX FTT 40,22

5,586,758,462

5,586,758,462
KuCoin KCS 21,78 1,670,927,975 76,729,977
Huobi HT 9.4 1,479,976,970 157,723,680

Köp aktier på börser på privata marknader

Slutligen skulle du också kunna investera i börser genom att köpa kryptobörsaktier på de privata marknaderna genom direkt privat placering eller via en motpart som är specialiserad på privata placeringar.

Du kan till exempel också investera i ett utbyte genom placeringar före börsintroduktionen. Detta händer när försäkringsgivare för börsintroduktioner utnyttjar rabatterade aktier till en utvald grupp investerare innan en börsintroduktion. För att delta i en placering före börsintroduktionen måste du hitta en mäklare som är specialiserad på försäljning före börsintroduktionen.

Förmodligen är det enklaste sättet att köpa aktier i privata kryptobörser genom privata aktiehandelsplattformar som BnktotheFuture.

På BnktotheFuture kan du investera i privata aktier i kryptoföretag som t.ex BitFinex, Blockchain, Cirkel, och Kraken. Även om fintech-startinvesteringsplattformen endast är tillgänglig för kvalificerade investerare, låter den dig börja investera i kryptobörser med så lite som 1 000 USD.

Slutgiltiga tankar

Om du tror att kryptomarknaderna kommer att fortsätta att växa och bli en integrerad del av de globala kapitalmarknaderna, är det förmodligen vettigt att lägga till viss kryptoexponering till din portfölj, eftersom börser är de första i raden att dra nytta av ökad kryptohandelsaktivitet.

Det finns dock tydliga skillnader mellan att köpa aktier på en börs som handlas på börsen som Coinbase, att köpa börstokens som BNB eller FTT och att köpa aktier i ett privat företag. Var och en kommer med olika risker och utdelningsprofiler, vilket gör det avgörande att göra grundlig forskning om och helt förstå vad exakt du köper innan du gör ett försök till kryptobörsinvesteringar.

____

Läs mer:
– Kryptoutbyten 2022: Fler tjänster, mer efterlevnad och konkurrens
– Messaris Selkis utser sina bästa ”berättelser och investeringsuppsatser” för 2022

– Polkadot, Terra, ’Most Promising’ för 2022, säger Panteras Morehead
– 5 nya blockkedjefonder du kan investera i idagSource link