Hackade AscendEX för att ersätta användare, säger ”relativt liten procentandel” påverkad


Källa: AdobeStock / Vitalii Vodolazskyi

Krypto handelsplattform AscendEX, tidigare känd som BitMax, som hackades för uppskattningsvis 78 miljoner USD i digitala tillgångar i lördags, har för avsikt att ”100%” ersätta alla berörda användare.

AscendEX-teamet uppdaterade användarna om incidenten och sa att hackare äventyrade en av börsens heta plånböcker, vilket gjorde det möjligt för dem att komma åt och överföra digitala tillgångar värdade över blockkedjorna Ethereum (ETH), Binance Smart Chain (BSC) och Polygon (MATIC). .

AscendEX insisterade på att kalla plånböcker är opåverkade och att de påverkade tillgångarna utgör ”en relativt liten andel av totala utbytestillgångar.”

Utbytet förklarade sitt förhållningssätt till saken och sa att det först kommer att ”kompensera alla berörda användare till 100 %.”

”För det andra, samarbeta med blockchain-kriminaltekniska företag och brottsbekämpning,” sa AscendEX och tillade att de arbetar med kryptoanalysföretag för att övervaka de överförda tillgångarna.

”Vi har också nära kontakt med andra CEX:er [centralized exchanges] att svartlista plånböcker associerade med händelsen”, sa börsen och delade plånboksadresserna som stulna tillgångar överfördes till.

Enligt blockchain-säkerhets- och dataanalysföretaget PeckShield, den totala uppskattade förlusten är 77,7 miljoner USD, där majoriteten (cirka 60 miljoner USD) är stulen från tillgångarna som finns på Ethereum-blockkedjan.

Data från PeckShield avslöjar att de stulna tokens inkluderar stora bitar av stablecoins (USDT och USDC), några av de mindre kända tokens som taraxa (TARA), såväl som mindre summor av andra digitala tillgångar som shiba inu (SHIB), AAVE och förening (COMP).

Från och med nu är AscendEX:s insättnings- och uttagstjänster frusna, men teamet noterade att de arbetar med att återställa dem inom de närmaste dagarna. ”Efter en grundlig säkerhetsgranskning avser vi att öppna plattformen igen och tillåta alla användare att fritt överföra tillgångar”, sa teamet.

AscendEX har en 24-timmars handelsvolym på cirka 104 miljoner USD, en minskning från 190 miljoner USD den 7 december, enligt CoinGecko. Börsen ligger nu på 35:e plats efter daglig handelsvolym.

Noterbart är att hacket kommer bara en vecka efter kryptoutbytet BitMart hackades för cirka 200 miljoner USD i digitala tillgångar. Bitmart lovade också att kompensera drabbade användare.

____

Läs mer:

– Kryptoutbyten 2022: Fler tjänster, mer efterlevnad och konkurrens
– KYC-enhet orsakar Bithumb-avbrott: Inloggningar, transaktioner som påverkas

– Hackad Bitmart för att kompensera kryptohandlare efter förlust på 200 miljoner USD
– Minst 6 000 Coinbase-kunder rånade i våras, Exchange ersätter förluster

– MonoX-teamet bekräftar utnyttjande, 30 miljoner USD+ kan bli stulen
– Cream Finance utsätts för ytterligare ett utnyttjande när angriparen springer iväg med 100 miljoner USD+

– Badger DAO verkar ha förlorat över 120 miljoner USD i en attack
– AnubisDAO poäng på ”kritiskt misstag” efter att ha förlorat 60 miljoner USD i investerarpengar

Source link