Google samarbetar med Bitcoin och Crypto Marketplace BakktIdag tillkännagav Bakkt, en Bitcoin- och kryptomarknadsplats och depå, ett partnerskap med Google för att utöka ”räckvidden och användbarheten för digitala tillgångar för att möta den snabbt växande konsumenternas efterfrågan.”

Bakkt-användare kommer nu att kunna lägga till sina virtuella Visa-betalkort i Google Pay för att köpa varor och tjänster i butik och online, varhelst Google Pay accepteras. Bitcoin -betalningar kommer att konverteras till fiat för att göra dessa köp.

”Detta partnerskap är ett bevis på Bakkts starka ställning på marknaden för digitala tillgångar, för att ge konsumenterna möjlighet att njuta av sina digitala tillgångar i realtid, säkert och pålitligt sätt”, kommenterade Gavin Michael, Bakkt VD.

Han fortsatte: ”Dessutom kommer partnerskap med Google Cloud att göra det möjligt för oss att fortsätta bygga en innovativ plattform i sin klass som utan tvekan kan skala för att möta miljontals användares behov.” Den potentiella räckvidden för partnerskapet är kanske den mest anmärkningsvärda aspekten för Bitcoin -nätverket, som har haft en ökning av företags- och institutionellt intresse under det senaste året.

.Source link