George Soros Fund VD Fitzpatrick Bitcoin Inflation Hedge Goes Mainstream  • Soros Fund VD Fitzpatrick sa att bitcoin ses som mer än en inflationssäkring. ”Jag tror att det har gått över klyftan till mainstream”, sa hon till Bloomberg i en intervju.
  • Fitzpatrick avslöjade också att hennes fond äger ”några mynt” men inte mycket.
  • Soros -fondens VD och CIO delade med sig av att inflation och reala negativa räntor får hennes fond att samla ihop pengar och förbereda sig för en eventuell marknadskrasch och uppmuntrade människor att göra detsamma.

Dawn Fitzpatrick, VD och investeringschef för Soros Fund, ett privat investeringsförvaltningsföretag i USA med över 6 miljarder dollar i förvaltat kapital (AUM), gick med Bloomberg för en intervju den 5 oktober för att diskutera marknadsutsikter, inflation och Bitcoin.

”Bitcoin är på $ 50 000 och jag tror att det är det riktigt intressanta, jag är inte säker på att bitcoin bara ses som en inflationssäkring här”, sa Fitzpatrick Bloombergs Erik Schatzker vid Bloomberg Invest Global Summit.

Fitzpatrick avslöjade också att hennes fond äger ”några mynt”, men det var oklart om hon syftade på bitcoin. Enligt hennes uppfattning har bitcoin många användare över hela världen och ses inte uteslutande som en inflationssäkring, till skillnad från åsikten från vissa vanliga investerare som Paul Tudor Jones.

.Source link