FTX lanserar en Blockchain & Web3-fond på 2 miljarder USD


Källa: AdobeStocks / sdx15

Stort utbyte av kryptoderivat FTX har lanserat en riskfond på 2 miljarder USD, FTX Ventures.

Den nya fonden är fokuserad på att ”stödja världens bästa team som bygger i ekosystemet för digitala tillgångar”, sa företaget. Det strävar efter att investera i flerstegsföretag och projekt, där teamet säger att de kommer att tillhandahålla ”flexibel finansiering” och strategiskt stöd – både från FTX och dess nätverk av globala partners.

Fondens kärnuppdrag är att främja global blockchain och Web3-adoption, med ”ett brett investeringsmandat inom socialt, spel, fintech, mjukvara och hälsovård.”

Det kommer att lanseras med ett team på åtta, sa företaget, inklusive General Partner Ramnik Arora och rådgivare Armani Ferrante.

FTX Ventures kommer att ledas av kryptoinvesteraren Amy Wu, anställd specifikt för denna roll, samt att leda spel, fusioner och förvärv och kommersiella aktiviteter. Hon är också partner i multi-stage venture fund Lightspeed Venture Partners, där hon leder krypto- och spelinvesteringar, inklusive fondens investering i FTX. Innan dess var hon chef för ett globalt medieföretag Discovery, Inc.

Per Wu, ”[w]Med FTX Ventures vill vi stödja entreprenörer som bygger generationsföretag. Vi är särskilt glada över Web3-spel och dess förmåga att föra in mainstream-publiken i ekosystemet.”

Wu citerades vidare av The Wall Street Journal och påstod att fondens stora storlek gör det möjligt för den att flexibelt investera över uppstartsstadier, ”med checkstorlekar som kan variera från så lite som 100 000 USD till hundratals miljoner dollar.”

Som rapporterats, redan i juli, värderades FTX nästan 20 gånger mer i en investeringsrunda, en av de största höjningarna i kryptobranschen. Operatören av börsen, FTX Trading Ltd., sade att det avslutade en insamling på 900 miljoner USD i serie B, med över 60 investerare som värderade företaget till 18 miljarder USD. Ett år tidigare var det värderat till 1 miljard USD.

____

Läs mer:
– Binance, FTX kommer att dominera Bitcoin Futures 2022, men DEX vinner också mark – Rapport
– En NFT Storm Brewing för OpenSea som FTX:s nya plattform ”en månad bort”

– FTX.US förvärvar LedgerX, MetaMask får 10 miljoner användare varje månad
– FTX ser ”explosiv tillväxt” med mer än 1 miljon registreringar i år

– FTX lägger till 7 miljarder USD på månader, brandmän köper BTC och ETH, Worldcoin kommer för ditt öga
– FTX ger ett erbjudande på 210 miljoner USD inom e-sport

Source link