FTX kommer in i Japan via Liquid Group Acquisition


Källa: Adobe/chanchai

Stort kryptoutbyte FTX förbereder sig för att etablera sig i den uppgående solens land genom förvärvet av Flytande gruppägaren till en licensierad japansk kryptobörs, Quoine.

”FTX är glada över att kunna meddela förvärvet av Flytande företagsgrupp, inklusive en [Financial Services Agency] FSA-registrerad kryptotillgångsbörs för att tillhandahålla produkter och tjänster till våra kunder i Japan.” twittrade idag FTX:s vd Sam Bankman Fried.

Liquid sa att förvärvet förväntas slutföras i mars i år. Villkoren för affären har inte offentliggjorts.

Som en del av transaktionen, ägaren och operatören av FTX, FTX Trading Ltdfår Liquid Group och alla dess operativa dotterbolag, inklusive Quoine Corporation och Quoine Pte. i Singapore. Liquid kommer att förse sina befintliga japanska användare med tjänster i enlighet med japanska lagar och kommer också att överföra dessa användare till Quoine, med verkan från den 30 mars.

Efter förvärvet kommer Quoine dessutom att ”gradvis” integrera FTX:s produkter och tjänster i sitt erbjudande, och FTX:s befintliga japanska kunder kommer att överföras till Quoine.

Quoine grundades 2014 och är en av de första kryptobörserna som registrerades av FSA i Japan 2017.

Samtidigt, för bara ett par dagar sedan, sa FTX Trading Ltd. att de stängde en insamling på 400 miljoner USD i serie C – vilket ökade värderingen av företaget till 32 miljarder USD.

Klockan 8:23 UTC handlas FTX:s inhemska mynt FTT till 44,75 USD, efter att ha ökat med nästan 2 % på en dag och mer än 22 % på en vecka.

____

Läs mer:
– Kryptoutbyten 2022: Fler tjänster, mer efterlevnad och konkurrens
– FTX US får 400 miljoner USD uppsving för att konkurrera med Coinbase, Binance, Kraken & Co i USA

– FTX lanserar en Blockchain & Web 3-fond på 2 miljarder USD
– Stora geografiska förändringar i kryptoanvändning exponerad av handelsvolymer

– Japanska regeringspartiet lanserar NFT Task Force, Eyes New Growth in the Sector
– Japanese Regulator Eyes Stablecoin, plånboksföreskrifter 2022

Source link