Första kryptoinvesteringsutflöden på 17 veckor, MicroStrategys BTC-strategi + fler nyheter


Källa: AdobeStock/wittybear

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

__________

Nyheter om investeringar

 • Digitala tillgångsinvesteringsprodukter såg utflöden på totalt 142 miljoner USD, det första utflödet efter en 17-veckors serie av inflöden, och det största veckoutflödet någonsin, per Myntandelar data. Det hände vid en tidpunkt då det har varit betydande utflöden över alla risktillgångar efter det senaste USA Federal Reserve uttalande om nedtrappning, sade företaget och betonade att utflöden endast representerar 0,23 % av de totala tillgångarna under förvaltning (AuM). ”Ur ett historiskt perspektiv, [the outflows] är små i förhållande till utflödena i början av 2018 där de veckovisa utflödena representerade upp till 1,6 % av förvaltat kapital. Dessutom kommer utflödena vid en tidpunkt med rekordhöga årliga inflöden som toppar på 9,5 miljarder USD, i förhållande till inflöden på totalt 6,7 miljarder USD 2020,” sa CoinShares. Bitcoin (BTC) utflöden nådde 89 miljoner USD, jämfört med 150 miljoner USD i juni. Ethereum ( ETH) såg rekordutflöden på totalt 64 miljoner USD och har tidigare motverkat BTC:s utflöden.
MTD – månad till datum; YTD – år-till-datum; AUM – tillgångar under förvaltning. Källa: CoinShares
 • Företagsprogramvaruföretag Mikrostrategi kan låna ut sina BTC-innehav, i huvudsak lägga en panträtt på kryptovalutan. Verkställande direktör Michael Saylor tillade att han ser möjligheten att en marknad utvecklas för att så småningom ge ut obligationer med stöd av bitcoin.
 • Ray Dalio, grundare av kapitalförvaltningsföretaget Bridgewater Associates, har bekräftat att han innehar bitcoin och ”någon” ETH, enligt Yahoo! Finansiera. Han har dock vägrat att avslöja beloppet han äger och tillägger att han ser det ”som en alternativ penning i en miljö där värdet av kontanta pengar minskar i reala termer.”
 • Investeringsemittent Pioneer Media Holdings sa att det har förvärvat mediastudio Roundhouse Media som utvecklar och publicerar NFT-spel (non-fungible token). Pioneer tillade att de kommer att fortsätta sitt fokus på Web 3.0-investeringar, inklusive investeringar i företag inom NFT, NFT-spel och tokeniserade gemenskapssektorer.
 • Blockchain-infrastrukturleverantör Påhitt tog in 110 miljoner USD i en serie C-omgång till en värdering på 1,4 miljarder USD efter pengar. Finansieringsrundan leddes av ett mjukvaruinvesteringsföretag Thomas Bravo, med medverkan från Kontrapunkt Global, Binance Labs, Mirae tillgång, ParaFi Capital, Avon Ventures, Bitstamp, CMS innehav, Två Sigma, B Capital Group, Franklin Templeton, DTCP, och StarkWare. Det nya kapitalet kommer att utöka Figments förmåga att stödja införandet, tillväxten och den långsiktiga framgången för Web 3.0-ekosystemet, samt avsevärt öka antalet anställda, sa företaget.

Reglernyheter

 • De Indiens reservbank är för ett generellt kryptoförbud, rapporterade ANI, med hänvisning till ”personer som känner till saken” och tillade att regeringen sannolikt inte kommer att lägga fram ett lagförslag om krypto under den pågående vintersessionen i parlamentet.
 • De Bank of England (BoE) vill skärpa reglerna för kryptovalutor, enligt The Times. BoE stod inför ”utmaningar” när det gäller att hitta information om innehav av kryptovaluta av institutionella investerare, tillade rapporten, med hänvisning till Sarah Breeden, verkställande direktör för finansiell strategi och risk på banken.
 • Det amerikanska finansministeriets undersekreterare för inhemsk finans, Nellie Liang, sa att statliga tillsynsmyndigheter behöver åtgärder från lagstiftare för att på ett adekvat sätt skydda investerare, såväl som det bredare finansiella systemet, från risker som stablecoins utgör, enligt Bloomberg. Financial Stability Oversight Council är beredd att vidta åtgärder på egen hand för att ta itu med stablecoins om kongressen misslyckas med att anta lagstiftning, tillade Liang.

Betalningsnyheter

 • JPMorgan Chase har samarbetat med den tyska jätten Siemens att utveckla ett blockkedjebaserat system för betalningar, rapporterade Financial Times. Systemet ska användas för att automatiskt överföra pengar mellan Siemens egna konton, initialt i USD, följt av stödet för EUR nästa år. Infrastrukturen använder JPMorgans blockchain-arm Onyx, med Siemens som den första ankarkunden, medan banken hävdar att de har fler kunder att komma.

Utbyter nyheter

 • FTX.US har undertecknat ett avtal med Washington, DC-baserade Monumental sport och underhållning (MSE) i sitt senaste partnerskap för sportmarknadsföring. Bland MSE:s fastigheter finns Washington Wizards av Nationella Basketförbundet (NBA), den Washington huvudstäder av National Hockey League (NHL), den Washington Mystics av Women’s National Basketball Association (WNBA), och Capital One Arena, där alla tre lagen spelar.
 • Indexfonder kommer till kryptovalutornas värld via decentraliserade börser (DEX), där handfulla fonder som erbjuds drivs av decentraliserade autonoma organisationer (DAOs), rapporterade Bloomberg. Under det senaste året har dessa samhällsdrivna indexfonder samlat in hundratals miljoner. Till exempel, Index Coop, som lanserades för ungefär ett år sedan, förvaltar cirka 343,5 miljoner USD för mer än 26 000 användare; Syntetix (SNX) har cirka 386 miljoner USD i tillgångar, medan Indexerad finans har nästan 11 miljoner USD.

Gruvnyheter

 • Stronghold Digital Mining köper 9.080 Bitmain och MicroBT gruvriggar, enligt en anmälan till US Securities and Exchange Commission (SEC). 4 800 riggar köpta för 35,7 miljoner USD ska levereras i slutet av året eller i början av januari. Separat ingick Stronghold ett utrustningsfinansieringsavtal med ett värdepappersföretag NYDIG för upp till cirka 54 miljoner USD, som redan får ett första förskott på cirka 18,6 miljoner USD (brutto).

Karriärnyheter

 • Kryptoplattform Voyager Digital meddelade utnämningen av Brian Brooks till dess styrelse med omedelbar verkan. Brooks är för närvarande VD för Bitfury Group och var tidigare tillförordnad kontrollör för den amerikanska valutan vid Kontoret för kontrollören av valutan.
 • Mafia metaverse-spel SYN STAD utsåg Swae Lee, amerikansk sångare, rappare och femfaldig Grammy Award-nominerad, till Chief Entertainment Officer. Lee har samarbetat med Drake, Alicia Keys och Jhené Aiko.Source link