Förbered dig på mer spel och nya virtuella upplevelser med NFT


Källa: Adobe/Epstudio20

____

_____

  • ”Medan spel är det största exemplet på ’metaversen’ i kryptosektorn, är vi fortfarande i de tidiga stadierna av blockchain-spel.”
  • En av de mest anmärkningsvärda trenderna kan vara uppkomsten av virtuella upplevelser, vare sig detta i form av onlinestreaming av videor eller evenemang, eller i form av virtuell verklighet.
  • Precis som med spel i metaversen bör detta bevittnas avsevärd användning av NFT.

Även om ”icke-fungibel token” (NFT) kan ha varit Collins Dictionarys ord från 2021, finns det en god chans att ”metaverse” kom på en mycket nära andra plats (Collins nämnde verkligen ordet i sin blogg för att fira NFT). För sedan dess Facebook bytt företagsnamn till Meta och tillkännagav ett nytt fokus på att utveckla sin egen metavers, har ordet varit på läpparna på i stort sett alla som till och med är vagt intresserade av ny teknik.

Även om det ännu inte har bestämts hur lönsam Facebooks pivot till metaversen kommer att bli för sociala mediejätten, har det redan varit mycket lukrativt för ett antal blockkedjebaserade plattformar som har kunnat få ett försprång på den Menlo Park-baserade företag. Från Sandlåda (SAND) och Decentraland (MANA) till Axie Infinity (AXS), och DeFi Kingdoms, har många metaversprojekt bevittnat deras inhemska tokens nå all-time highs 2021.

Och för flera metaversa figurer talar med Cryptonews.com, kommer den blockkedjebaserade metaversen att fortsätta växa hälsosamt under 2022, även med ökande konkurrens från icke-krypteringsföretag. Och även om de förväntar sig att spel kommer att förbli den största delen av metaverse-sektorn, ser de också tillväxten av NFT, virtuella upplevelser och decentraliserade gemenskaper som ett avgörande inslag i 2022.

Spel kommer att förbli den största metaversa trenden 2022

Om du tittar på de tre bästa ”metaverse”-tokenen efter börsvärde, ser du att de alla är spelrelaterade. Det här är Axie Infinity, the Sandbox och Decentraland, och för de flesta figurer verksamma inom kryptoindustrin och metaverse-sektorn i synnerhet kommer spel att fortsätta att vara den dominerande trenden.

”Ledarna hittills (Axie, Splinterlands, etc.) har gjort tillräckligt bra för att övertyga betydande nytt kapital att strömma in — i stort sett alla blockchain/metaverse-spel finansieras inga frågor för närvarande, så det kommer inte att finnas någon brist på nya spel att marknadsföra under de kommande åren . Spel verkar också ha hittat en produkt-marknad som passar, medan andra metaversa användningsfall fortfarande är lite mer spekulativa och försöker fortfarande ta reda på sin affärsmodell och väg till adoption, säger Wes Levitt, chef för strategi på decentraliserat videoleveransnätverk. Theta (THETA).

På tal om Axie Infinity, Aleksander Larsen, Chief Operating Officer för dess utvecklare, Sky Mavis, uppskattar att vi kommer att se fler – och bättre – metaverse-spel lanserade 2022.

”Medan spel är det största exemplet på ’metaversen’ i kryptosektorn, är vi fortfarande i de tidiga stadierna av blockchain-spel. I år kommer vi att fortsätta att se NFT:s växa och så småningom bli mainstream, sa han Cryptonews.com.

För Maksim Balashevich, VD och grundare av kryptomarknadsanalysföretaget Santiment, kommer spel ”definitivt” att förbli den största trenden inom den metaversa undersektorn 2022.

Enligt honom kommer ämnena att förändras (eller rotera), men trenden mot ”internet av digitala värden, skapande och ägande” kommer att fortsätta utvecklas.”

Som en indikation på hur stor den spelbaserade metaversen redan är (och kan bli 2022), Blockchain Game Alliances årsrapport fann att NFT-baserade spel (som mest involverar någon form av metaverse) genererade 2,32 miljarder USD i intäkter. Med tanke på att metaversen inte tog fart förrän i början av november (Facebook bytte officiellt namn till Meta den 28 oktober), skulle detta tyda på att 2022 kan bli ännu större för blockchain-baserade spel och deras metaverser.

Andra metaversa trender

Även om de sannolikt kommer att hamna i skuggan 2022, bör andra metaversa trender också få allt större dragning under det nya året.

En av de mest anmärkningsvärda kan vara uppkomsten av virtuella upplevelser, vare sig detta i form av onlinestreaming av videor eller evenemang, eller i form av virtuell verklighet. Precis som med spel i metaversen bör detta bevittnas avsevärd användning av NFT.

”Personligen är jag glad över att se NFTs som åtkomstkort för olika upplevelser båda [in real life] och online. Föreställ dig en modell där kreatörer gör innehåll som bara kan nås av fans som äger en specifik NFT, vilket kommer att ha större användbarhet och mer värde för ägarna, säger Aleksander Larsen.

Larsen tillägger att vi så småningom kommer att se uppkomsten av gated sociala nätverk baserat på vad NFTs människor har i sina plånböcker, och därmed ge användarna en mer skräddarsydd social upplevelse.

Wes Levitt är en annan branschfigur som uppskattar att online, videobaserade upplevelser kommer att växa i framträdande plats i år.

”Standardvideoanvändningsfall kommer att växa i takt med att människor upptäcker delade upplevelser i metaversen centrerade kring video – när de går på filmpremiärer, tittar på konserter/festivaler och andra sociala upplevelser som kan återskapas i metaversen. På Theta bygger vi verktyg för att stödja denna sektor med vårt Theta Video API, NFT-biljetter för onlineevenemang med vår ThetaPass-produkt och andra som vi tror kommer att hjälpa till att underlätta video i metaversen”, sa han.

Levitt noterar också en mer avlägsen trend inom metaversen, en som hela sektorn förmodligen arbetar mot på ett eller annat sätt.

”[Virtual reality (VR)/augmented reality (AR)] är förmodligen slutmålet, eftersom hårdvaran blir billigare och [user experience] blir bättre, det kommer att vara det riktigt transformativa sättet att komma åt metaversen. Men det är fortfarande på väg att dyka upp och det kommer inte att nå framsteg på några år”, tillade han.

Idén med en fullt realiserad VR-baserad metaverse är en spännande framtid, men det som också är spännande för Maksim Balashevich är att sektorn sannolikt kommer att föda upp många andra trender och områden under de kommande åren. Detta beror till stor del på att metaversplattformar sannolikt är dynamiska, drivna från grunden av deras samhällen.

”Överallt där man kan skapa och äga resultaten av hans/hennes (och samhället runt) ansträngningar, kommer så småningom att bli stora,” sa han.

Meta och andra icke-krypterade metaverser

Med tanke på Facebook/Metas intåg på metaverse-arenan kommer 2022 sannolikt att ge fler vanliga företag som vill hoppa på tåget. Men figurer som arbetar inom krypto säger att de inte kommer att ha någon större chans om de inte använder blockchain och/eller krypto i någon form eller form.

”I slutändan kommer blockchain-teknik och kryptoteknologi att vända teknikindustrin på huvudet genom att hålla företag mer ansvariga och möjliggöra verkligt digitalt ägande. De företag som kommer att bli mest framgångsrika på det här området är de som är genuina och vill förändra saker för sina användare och inte bara hoppa på tåget, säger Aleksander Larsen.

Larsen tillägger också att Sky Mavis inte är orolig för att icke-kryptoföretag kommer in i utrymmet, med anledningen till att appar som Axie Infinity sannolikt kommer att överträffa allt som ett företag som Meta kan erbjuda.

”Axie Infinity är mycket mer än ett spel, utan en samhällsledd digital nation med en verklig ekonomi som har stor inverkan på liv överallt. Vi har kunnat ta in miljontals människor i krypto genom en rolig, tillgänglig och nostalgisk upplevelse, och [I] tror att det bara är början på en flodvåg som kommer att svepa över världen”, sa han.

Maksim Balashevich är likaledes hausse, trots att han erkänner att många företag ”säkert kommer att försöka” engagera sig i metaversen.

Han avslutade dock, ”Men jag tvivlar på att de har en stor chans på lång sikt. Framtiden är [peer-to-peer] och samhällsägd, inte bolagsägd.”

____
Läs mer:
– Fastigheter i metaversen blomstrar. Är det verkligen en så galen idé?
– Jag är en svart kvinna och metaversen skrämmer mig

Bitcoin & Crypto Mining 2022: Nya platser, teknologier och större spelare
CBDCs 2022: Nya försök och konkurrens med Crypto

NFTs 2022: Från årets ord till mainstreamadoption och nya användningsfall
– Bitcoin och Ethereum Prisprognoser för 2022

– Krypto Adoption 2022: Vad du kan förvänta?
– Trender för kryptoreglering 2022: Fokus på DeFi, Stablecoins, NFTs och mer
DeFi-trender 2022: Växande intresse, reglering och nya roller för DAO, DEX, NFT och spel

– Krypto Säkerhet 2022: Förbered dig på fler DeFi-hack, utbytesavbrott och Noob-misstag
– Hur Global ekonomi Kan påverka Bitcoin, Ethereum och Crypto 2022

– Krypto Utbyten 2022: Fler tjänster, mer efterlevnad och konkurrens
– Krypto Investeringstrender 2022: Stöd för fler institutioner och memmanier

Hitta fler prognoser för 2022 här.Source link