Förändringar i kryptoutlåning, investerare satsar på kryptoskattetjänster, NASA kontra NFT + fler nyheter


Källa: Adobe/amirul syaidi

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

__________

Nyheter om investeringar

 • Genesis, en digital valutamäklare, sa att dess lån uppgick till 50 miljarder USD under det sista kvartalet 2021, en ökning med 40 % jämfört med tredje kvartalet 2021. Lånegivningen för 2021 uppgick till 131 miljarder USD, nästan 7 gånger högre än 2020, sa företaget och tillade att de märkte också organisk tillväxt i USD-originationer jämfört med tidigare kvartal med kunder som söker mer flexibilitet inför årets slut.
Källa: Genesis
 • CoinTracker, en kryptoskatt- och portföljföljare, sa att den har säkrat 100 miljoner USD i serie A-finansiering, vilket ger CoinTrackers totala värdering till 1,3 miljarder USD. Omgången leddes av Accel, med deltagande från nya och tidigare investerare. Plattformen planerar att anställa ”högkalibertalanger”, utöka sina tjänster för skatteproffs och skala kundsupport, bland andra mål.
 • Nätverk för handel med digitala tillgångar för korsbyten Apifiny tillkännagav sin sammanslagning med ett särskilt förvärvsbolag Abri SPAC I, vilket kommer att resultera i att Apifiny blir ett börsnoterat företag på Nasdaq. Sammanslagningen kommer att göra det möjligt för Apifiny att accelerera tillväxten, fortsätta att utveckla avancerade blockkedje- och kryptoteknologilösningar och förbättra regulatorisk transparens som ett publikt företag, tillade de.
 • USA säkerhet och utbytesprovision (SEC) utökade sitt fönster för att godkänna ARK 21 Aktier bitcoin exchange-traded fund (ETF), ursprungligen föreslagen i juli 2021, till 3 april 2022.
 • Elon Musks elbilsföretag, Tesla, sålde ingen bitcoin under fjärde kvartalet, enligt företagets senaste bokslut. Tesla har bitcoin värda cirka 1,26 miljarder USD, enligt företaget.
 • Kryptoförvarare Eldblock sade att det tog in 550 miljoner USD i finansiering i serie E, vilket förde deras värdering till 8 miljarder USD. Den nya kapitalinfusionen – leds av D1 Capital Partners och Spark Capital, bland annat – kommer att hjälpa företaget att ”fortsätta att ta bort komplexiteten i att arbeta med digitala tillgångar”, sa teamet.
 • De HBAR Foundation, en organisation som driver utvecklingen i Hedera Hashgraph (HBAR) ekosystem, och crypto VC Outlier Ventures tillkännagav den kommande lanseringen av Hedera Base Camp, ett acceleratorprogram för projekt i tidiga skeden som bygger på detta distribuerade reskontranätverk.

NFTs nyheter

 • amerikanska rymdorganisationen NASA uppgav att den inte vill att något av dess innehåll ska tokeniseras till icke-fungibla tokens (NFT). NASA:s logotyp har ofta använts i kommersiella syften såsom varumärken på modeartiklar; byrån uppgav dock att den inte kan godkänna någon sådan användning inom NFT-sfären.
 • Fastighets blockchain-projekt Propy meddelade lanseringen av fastighetsstödda NFT:er i USA. Tekniken kommer att vara tillgänglig för intresserade ägare och mäklare, och företaget kommer att auktionera ut två bostadsfastigheter i Florida den 8 februari som en del av en NFTing-tjänst för fastigheter.

Adoptionsnyheter

 • Höj varumärken, som innehar en portfölj av Amazon-fokuserade konsumentproduktföretag, tillkännagav idag sitt ”Cash or Coin” förvärvsprogram och integration med Coinbase Prime, en förstklassig mäklartjänst från större kryptobörs Myntbas. ”Genom denna integration tillåter vi förvärvsutbetalningar till Amazon Marketplace Sellers att erbjudas i bitcoin och andra kryptovalutor,” sade pressmeddelandet. Nick Eary, som sålde sitt företag till Elevate 2021, kommer att få sin tilläggsersättning från Elevate i BTC nästa månad.
 • Bryssel parlamentsledamot Christophe De Beukelaer meddelade att han kommer att ta hela sin lön 2022 i BTC i ett försök att öka medvetenheten om den digitala valutan i Europa.

DAOs nyheter

 • De Gansong konstmuseum, Sydkoreas äldsta privata konstmuseum, kommer att auktionera ut två skulpturer utsedda som ”nationella skatter” av den sydkoreanska regeringen, medan två decentraliserade autonoma organisationer (DAOs), National Treasure DAO och HeritageDAO, kommer att finnas bland budgivarna, enligt Korea Herald.
 • Treasury protokoll BitDAO meddelat att ett förslag att finansiera decentraliserad autonom organisation zkDAO godkändes. zkDAO är ”godkänd och kommer att få 200 miljoner USD i finansiering från BitDAOs finansförvaltning”, sa de och tillade att detta ”markerar en vattendelare för tillväxten av [zkSync] och den kollektiva ansträngningen att skala Ethereum och vidare.”
 • Krypto handelsplattform ByBit sa det har bidrog 134 miljoner USD till det DAO-riktade statskassan BitDAO mellan 1 november och 31 december. De har även utfäst återkommande bidrag.
 • De Superdao projekt, som syftar till att hjälpa andra projekt att lansera sina egna DAOs, sa att det har Uppfostrad 10,5 miljoner USD i en finansieringsrunda ledd av ett VC-företag SignalFire.

Ekonominyheter

 • USA:s BNP under perioden oktober-december ökade med 6,9 % årlig takt, rapporterade handelsdepartementet på torsdagen. Ekonomer som undersöktes av Dow Jones hade letat efter en vinst på 5,5%, per CNBC.

Reglernyheter

 • Det amerikanska representanthuset kommer att undersöka utsikterna för reglering av stablecoin den 8 februari, i en virtuell utfrågning som heter ”Digital Assets and the Future of Finance: Presidentens arbetsgrupp för finansmarknadernas rapport om Stablecoins.” Ingen vittneslista finns ännu.
 • SEC granskar kryptoföretag Celsius nätverk (CEL), Voyager Digital Ltd., och Tvillingarna Trust Co. som en del av en bred undersökning av företag som betalar ränta på virtuella tokeninsättningar, rapporterade Bloomberg, med hänvisning till hemliga källor. SEC-tillsynsgranskningen fokuserar på om företagens erbjudanden ska registreras som värdepapper hos vakthunden, sa källorna.

Metaverse nyheter

 • Decentraliserad spelmetavers Sandlådan (SAND) samarbetade med Warner Music Group (WMG) för att skapa en värld med musiktema i spelmetaversen The Sandbox. En kombination av musikalisk nöjespark och konsertlokal, Warner Music Group LAND in The Sandbox kommer att vara värd för konserter och musikaliska upplevelser med WMG:s lista över artister.
 • The Sandbox sa också att de har avsatt 50 miljoner USD till global venture accelerator Brinc för Sandbox Metaverse Accelerator Program, som kommer att rikta in sig på 100 startups för att förbättra den öppna metaversen. Programmet kommer att investera i, mentor, utbilda och stödja utvecklingen av lovande startups och projekt samtidigt som det ger tillgång till potentiella partnerskap och affärsutvecklingsmöjligheter.

Source link