Florida Home kommer att auktioneras ut som en NFT


Källa: videoskärmdump, FOX 13 Tampa Bay / YouTube

Ett hem i Florida, USA, auktioneras ut som en icke-fungibel token (NFT) för första gången i fastighetshistorien. Fastighetsstart Propy kommer att vara värd för auktionen och kommer att acceptera betalning i form av digitala tillgångar.

Tampa Bay-hemmet på 2 162 kvadratmeter har fem sovrum och tre och ett halvt badrum. Den kommer att auktioneras ut till ett startbud på 650 000 USD, enligt Propy.

Skulle en köpare köpa NFT, skulle de ”äga en USA-baserad enhet som äger fastigheten.” De får äganderätten genom NFT, som kan lagras i en kryptoplånbok.

Framför allt skulle den nya ägaren kunna sätta hemmets NFT som säkerhet och ta lån i decentraliserade finansprotokoll (DeFi). ”Det är en DeFi-tillgång som kan lånas mot,” sa Propy.

Enligt University of South Florida affärsprofessor Balaji Padmanabhan, överklagandet är omedelbart ägande som är förhandlingsbart och lagligt. Padmanabhan tillade att det finns en enorm potential för användningen av DeFi i fastigheter, och sa att det till och med är möjligt att folk någon gång använder en blockchain för att få en inteckning.

Samtidigt råkar Leslie Alessandra, säljaren, vara bekant med kryptoindustrin. Hon har enligt uppgift ”medgrundat Defi Unlimited” och investerar även i både fastigheter och kryptotillgångar.

”Intresset för fastigheter från kryptogemenskapen kommer att drivas av den gemensamma önskan att enkelt handla på kedjan med kryptovaluta,” sa Propy. ”En kryptoinnehavare kommer med största sannolikhet att investera en liten andel av sin avkastning i vilken som helst påtaglig verklig tillgång om processen är kryptovänlig och enkel.”

____

Läs mer:
– Fler amerikanska förstagångsbostadsköpare säljer krypto mot handpenning – Enkät
– NYC Real Estate kommer att spela in ett Bitcoin-exklusivt avtal

– Fraktionerade NFT:er kan demokratisera digitala investeringar
– Business Giant Hankook Readies Crypto, NFT Move

– Metaverse-trender 2022: Förbered dig på mer spel och nya virtuella upplevelser med NFT:er
– NFTs 2022: Från årets ord till vanliga adoptioner och nya användningsfallSource link