Floki Inus reklamkampanj i London lockar gröna partipolitikers ire


Källa: Floki Inu / Twitter

En massiv reklamkampanj i London lanserad av Floki Inu (FLK), ett memecoin uppkallat efter Tesla chefen Elon Musks Shiba Inu-hund har drivit vissa lokala politiker att kräva ett förbud mot annonser som visar oreglerade finansiella produkter som visas av Transport till London (TfL).

Siân Berry, en Londonförsamlingsmedlem för Miljöpartiet i England och Wales, har skickat en fråga till borgmästaren i London Sadiq Khan om kampanjen, och hävdar att den ”borde ha hissat en röd flagga och någon på TfL borde ha tittat på detta innan det godkändes”, som rapporterats av The Observer.

Berry, som tidigare i år ställde upp i Londons borgmästarval och var hennes partis ledare fram till oktober förra året, sa att TfL hade accepterat tre kryptovalutarelaterade annonser under de senaste veckorna.

”Precis som hasardspelsannonser, som vi äntligen har fått borgmästaren att ta bort, finns det inget sätt att våra offentliga tjänster ska användas för att marknadsföra dessa oreglerade, riskfyllda system för Londonbor. Jag bad om förbud i juli och jag trycker fortfarande på, säger rådmannen twittrade.

Chris Reader, chef för kommersiella medier på TfL uppgav att TfL sedan 2018 har bett sina reklampartners att ”hänvisa all kryptovaluta-reklam till oss för granskning innan den visas på vår egendom, och tillägger:

”När vi granskar kopia nu från varumärken för kryptovaluta som vill annonsera på vår egendom, säkerställer vi att kampanjer innehåller tillräcklig information för att följa både vår policy och [Advertising Standards Authority] styrande.”

I maj förra året förbjöd vakthunden en affisch för den Londonbaserade kryptoplattformen Luno ”för att ha misslyckats med att illustrera riskerna med att investera i Bitcoin och för att dra fördel av konsumenternas bristande erfarenhet genom att antyda att det var okomplicerat att investera i det.”

Samtidigt har Berrys ansträngningar för anti-krypteringsannonser släppt lös en våg av kritik på Twitter, med många Floki Inu-användare och investerare som samlat sig bakom deras valda kryptovaluta.

”Är det klokt att be om förbud mot något du inte förstår?” frågade användare Sabre som själv identifierar sig som myntets kärnstrateg och marknadschef. ”Du får gärna skicka ett DM till mig med ditt kontaktnummer så kan jag hjälpa dig med din marknadsföringskampanj för borgmästaren – vi gör välgörenhet som det.”

En annan användare som går under namnet Floki-doc hävdade att människor var ”fria att välja vad de ville göra. Det är så självrättfärdigt av dig att tro att ditt sätt att tänka måste pressas på alla andra”.

____

Läs mer:

– Unga brittiska vuxna som vill lära sig mer om krypto – undersökning
– Studenter i Storbritannien vänder sig till kryptoinvesteringar mitt i ekonomiska problem

– PayPal UK kliver in i Bitcoin & Crypto Waters också
– BNB Best Top 20 Performer Today, som brittisk regulator uppdaterar Binance Notice (UPPDATERAD)

Source link