Flerkedjeförluster rapporteras överstiga 3 miljoner USD eftersom kritisk sårbarhet förblir olöst


Källa: AdobeStock / Maksim Kabakou

Förluster av cross-chain router protocol (CRP) Flerkedja har enligt uppgift överskridit 3 miljoner USD eftersom protokollet fortfarande är utsatt för ytterligare hacks och utnyttjande.

Tal Be’ery, medgrundare av kryptoplånboksappen ZenGo, hävdade att ”hacken är långt ifrån över.” Han tillade att hackare har fortsatt att utnyttja projektet.

Likaså säkerhets- och dataanalysföretag PeckShield sa att det har upptäckt att kritiska sårbarheter i flera kedjebryggor fortsätter att bestå.

”Det visar sig att AnyswapV3ERC20/AnyswapV4ERC20/AnyswapV5ERC20 alla är sårbara för en annan kritisk sårbarhet. Och MultichainOrg använder sig av en privilegierad funktion för att *DRÄNA* pengarna från flera kedjebryggor (~[USD] 44,5 miljoner: [USD] 38M i AVAX, [USD] 5M i BSC, [USD] 1,5M Polygon),” företaget twittrade.

Tidigare i veckan uppmanade Multichain användare att ta bort godkännanden för inpackad eter (WETH), PERI, OMT, WBNB, MATIC och AVAX, och varnade för att deras tillgångar annars skulle bli utsatta för intrång.

På tisdagen twittrade Multichain att hackare har lyckats ta bort WETH 445 (USD 1,4 miljoner) från användare.

Samtidigt har vissa Multichain-användare anklagat plattformen för att inte tillhandahålla tydlig information eller tillräckligt stöd om de pågående problemen. Några påpekade till och med projektets motsägelsefulla budskap.

”Jag kan inte vara den enda som är otroligt förvirrad av MultichainOrgs meddelanden här,” twittrade ChainLinkGod.eth 2.0, en kommentator och podcaster – inklusive skärmdumpar av Multichains inlägg som hävdade att ”medel var säkra och osäkra på samma gång.”

____

Läs mer:
– Kryptosäkerhet 2022: Förbered dig på fler DeFi-hack, utbytesavbrott och Noob-misstag
– Topprisker för DeFi-användare och investerare enligt Moody’s och Gauntlet

– Centralisering orsakade de flesta decentraliserade finanshack 2021
– Santa Hackathon? Visor Finance markerar 7:e hacket i december

Source link