Fler bankjättar Eye Crypto, nya investeringsprodukter, USA:s skuldtak + fler nyheter


Källa: Adobe/Comofoto

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
__________

Banknyheter

 • tyska banker Commerzbank och Volks- und Raiffeisenbank har börjat utveckla koncept för att göra det möjligt för kunder att köpa och sälja kryptovalutor, rapporterade Frankfurter Allgemeine Zeitung. Medan den förstnämnda banken arbetar ”intensivt” med ämnet krypto, ”skjuter den senare fortfarande framåt” med att besluta om banken ska erbjuda kryptotjänster.
 • Schweiz största nätbank, Swissquote, planerar att lansera en kryptobörs tidigt nästa år för att möta kunders stigande efterfrågan på digitala tillgångar, enligt Finews.asia. Börsen bör lanseras före slutet av första halvåret 2022, och banken siktar på att bli den ledande schweiziska leverantören av digitala tillgångar.
 • Digital tillgångsbankplattform SEBA erbjuder ett stablecoin som fungerar som ett tecken för digitalt ägande av guld, som backas upp av fysiskt guld, ”redo för leverans när som helst på begäran.” Företaget sa att token skiljer sig från andra investeringsprodukter för guldderivat, såsom börshandlade fonder eller över-the-counter-kontrakt, eftersom investerare kan lösa in den fysiska metallen när som helst.

Nyheter om investeringar

 • Kryptolagringsföretag Ankring har samlat in 350 miljoner USD i en serie D-finansieringsrunda ledd av ett globalt värdepappersföretag KKR. Omgången sätter dem till en värdering på 3 miljarder USD, och medlen kommer att användas för att växa teamet och ytterligare hjälpa deras kunder.
 • Digital tillgångsföretag Säkerställ lanserar två tokeniserade fonder som kommer att spåra kryptoindex från S&P Dow Jones-index: Cryptocurrency Large Cap Ex-MegaCap Index och Kensho New Economies Composite Index, rapporterade Bloomberg. Dessa medel kommer endast att vara tillgängliga för ackrediterade investerare.
 • Trading app Robin Hood förvärvade handelsplattform för korsbörser Cove Markets för att göra det enklare för kunder att hantera sina kryptokonton. Kryptoteamet kommer att fokusera på att ”få kvalitetsavrättningar för kunder på kryptomarknaden”, sa Robinhood i inlägget, men villkoren för affären avslöjades inte.
 • Leverantör av blockchain och kryptovaluta finansiella tjänster för institutioner Galaxy Digital Holdings meddelade lanseringen av Galaxy Solana Funds, passivt förvaltade fonder som försöker spåra resultatet för de nylanserade Bloomberg Galaxy Solana Index (ticker: SOL). Fonderna strävar efter att mäta resultatet för solana (SOL) och är utformade för att ge institutionella investerare tillgång till avkastning baserad på resultatet av SOL.
 • Det finns en ökning av tillgångsvärden, från aktier till fastigheter och samtidskonst, och såväl som en betydande inverkan från kryptovalutarikedom som kan gynna lyxvarutillverkare, rapporterade Bloomberg, med hänvisning till Jefferies International analytikern Flavio Ceredas anteckning. På grund av detta har lyxinvesterare som är oroliga för Kina USA att vända sig till.
 • Leverantör av Travel Rule-lösningar Verifiera VASP har meddelat att de har säkrat en strategisk investering från blockchain-dataplattformen Kedjeanalys. Investeringen kommer att se Chainalysis-lösningar tillämpas på VerifyVASP-konceptet för att etablera en mer robust och heltäckande Travel Rule-lösning, sa de.
 • Steg Finans, Solanas förstasida, har lanserat en fond på 5 miljoner USD för att belöna användare som bygger dataverktyg för Solanas ekosystem. Målet med fonden är att uppmuntra utvecklare att bygga ut en serie produkter så att användarna kan ha en puls på de senaste trenderna och analyserna.
 • Investerande företag Solana Ventures, Forte, och Griffin Gaming Partners har lovat att investera 150 miljoner USD i Web 3.0-spelbyggare, enligt Reuters. Initiativet är den andra stora investeringen Solana Ventures har gjort i blockkedjans spelekosystem, den första är en fond på 100 miljoner USD, medan Griffin säger att de nu har investerat över 400 miljoner USD i spel- och Web 3.0-företag under de senaste två åren.
 • Global venture accelerator Brinc har tillkännagett stängningen av sin insamling på 30 miljoner USD i serie B och ytterligare 100 miljoner USD för startup-investeringar, ledd av Hong Kong unicorn Animoca varumärken. Det nya kapitalet kommer att driva på deras plattformsexpansion, såväl som en expansion till Web 3.0 inklusive lanseringen av nya blockkedjefokuserade acceleratorprogram.
 • Warszawa-grundad, London-baserad kryptobetalningsstart Ramp har aviserat en serie A-runda på 52,7 miljoner USD, ledd av riskkapitalföretaget Balderton – Med omgången som tar det totala höjda av Ramp till 63 miljoner USD, meddelade Balderton. Befintliga deltagande investerare inkluderar NFX, Galaxy Digital, Seedcamp, Firstminute Capital, såväl som änglainvesterare inklusive Taavet Hinrikus och Francesco Simonesci, per EU-Startups.

Ekonominyheter

 • Den amerikanska kongressen har godkänt en åtgärd som höjer landets skuldgräns med 2,5 miljarder dollar, vilket senatens majoritetsledare Chuck Schumer sade skulle tillåta finansiering av regeringens åtaganden efter mellanårsvalet 2022 och in i 2023, rapporterade Reuters och tillade att kongressen har höjt skulden begränsa nästan 80 gånger sedan 1960. (Läs mer: Det här är vad som kan hända om USA försummar sina skulder)

Utbyter nyheter

 • Basketstjärnan Kevin Durant och hans företag Trettiofem företag har tecknat ett flerårigt avtal med Coinbase Global Inc. för att marknadsföra kryptoplattformen över sina företag. Durant kommer att dyka upp i reklam som ett ansikte för varumärket, medan Coinbase kommer att länka till sin sportsajt, Styrelserum, för digitala annonser och sponsrat innehåll om krypto, samt lägga pengar på Durants stiftelse för att stödja hans ungdomsprogram.
 • Binance etablerat ett joint venture med ett konsortium som leds av MDI Ventures att utveckla en ny indonesisk-baserad digital tillgångsbörs. Binance kommer att tillhandahålla sin infrastruktur och teknologi för kapitalförvaltning för att stödja utvecklingen av den nya utbytesplattformen.
 • Uppströms, den digitala börs- och handelsappen som drivs av Horizon Fintex och MERJ Exchange Limited, meddelade att de kommer att erbjuda dubbelnoteringsmöjlighet till amerikanska NASDAQ och över disk marknadsemittenter och internationella börser inklusive EURONEXT, TSX, och CSE. Den dubbla noteringen ger emittenter tillgång till en global digital första investerarbas som nu kan handla amerikanska och internationella aktier med hjälp av USD-mynt (USDC), kreditkort, betalkort, PayPal, eller USD.

NFTs nyheter

 • Myntbas meddelade att deras Coinbase Wallet snart kommer att kunna stödja icke-fungibla tokens (NFT), vilket ger användarna möjlighet att se sina samlingar och komma åt NFT-marknadsplatser. De angav inte ett exakt datum för lanseringen men sa att användare måste ha den senaste versionen av webbläsartillägget installerat för att få tillgång till funktionerna.
 • En outgiven inspelning av Whitney Houston – en demolåt som hon hade spelat in vid 17 års ålder – såldes som en NFT för 999 999 USD, NFT En av plattform meddelat i dag. Som rapporterats är vinnaren av auktionen den enda personen som har tillgång till inspelningen tillsammans med en unik video NFT.

Gruvnyheter

 • Bitcoin (BTC) gruvarbetare CleanSpark har sett sina intäkter öka med 400 % under räkenskapsåret 2021, men företaget noterade också en nettoförlust på 21,8 miljoner USD. För året som slutade den 30 september genererade CleanSpark 49,4 MUSD i intäkter, upp från cirka 10 MUSD föregående år, där mer än 27 MUSD kom under sitt fjärde kvartal då bitcoins pris steg.

Altcoins nyheter

 • Dapp informationsleverantör DappRadar har lanserat sin inhemska RADAR-token, vilket bekräftar att token inte kommer att ha någon förförsäljning, sa pressmeddelandet. RADAR-tokenet kommer att skickas till ”lojala DappRadar-användare och partners, såväl som till långsiktiga dapp-användare”, medan tokenbelöningar för deltagande planeras för framtiden. Det finns fyra symboliska verktyg listade: tillgång till premiumfunktioner, insats och styrning, betalningar och deltagandebelöningar.

Source link