Fler australiska kryptohandlare som tjänar, land går till största reformen av betalningssystem


Källa: Adobe/bennymarty

Nästan 90% av kryptoägarna i Australien har antingen tjänat på att handla 2021, eller gått i jämn takt, med antalet kvinnor i den kryptoägande gruppen fördubblats jämfört med 2020, enligt en nyligen genomförd undersökning som släppts av Aussie crypto Exchange Oberoende reserv.

För att vara mer specifik, en robust 89% av australiska kryptoägare tjänade pengar eller har gått sönder i år i sina handelsaktiviteter, upp från 78% 2020.

”2021 rapporterade 59,6% av människor att tjäna pengar med sina kryptoinvesteringar, upp från 42,7% 2020”, står det i rapporten som presenterar resultaten av undersökningen.

Å andra sidan var de åldersgrupper som ”mest sannolikt att ha förlorat pengar på krypto 2021 65+ parentes (31,3%) och 55-64s (21,4%), men bara 5,9% av 18-24-åringar postade negativa investeringsresultat.”

Källa: Independent Reserve

Studien avslöjar också att andelen kvinnor som äger krypto har fördubblats från 10,1 % 2020 till 20 % i år.

De stigande leden av kvinnliga kryptoägare återspeglar en ”större adoption över ett mer varierat tvärsnitt av det australiensiska samhället och en allmän övergång till mer mainstream erkännande av digitala tillgångar som ett investeringsinstrument”, enligt rapporten.

Dessutom steg ”andelen kvinnliga Bitcoin-ägare från 8,3 % till 14,8 %.”

Samtidigt ökar medvetenheten om ethereum (ETH) snabbt bland australiensare, upp från 23,5 % förra året till 36,7 % 2021, fann studien.

Åldersgruppen 18 till 24 år var den som var mest bekant med ETH och såg också en stark ökning av medvetenheten om XRP, som har ökat från 13,5 % 2020 till 20,3 % i år.

Per Edan Yago, den ledande bidragsgivaren till Bitcoins decentraliserade finansprotokoll (DeFi). Sovryn,

”Det är en tidsfråga innan alla betalningar och finansiella transaktioner digitaliseras på offentliga reskontra. Denna förändring kommer att låsa upp enorma möjligheter för kostnadsminskning, innovation och finansiell inkludering. Samtidigt kommer det att förvisa idén om lokala betalningssystem och lokala reglering till ett minne blott. Framtiden för pengar och finans är gränslös och digital.”

Independent Reserve Cryptocurrency Index-undersökningen genomfördes av en lokal marknadsundersökningsspecialist online PureProfile som samlade in svar från 2 000 australiensiska invånare.

Australien ”talar ut” om kryptoreglering

Samtidigt planerar den australiensiska regeringen att lagstifta vad som kan bli den största reformen av dess betalningssystem på decennier, sa Federal Treasurer Josh Frydenberg i en intervju med 7NEWS Australia.

Frydenberg sa att målet var att ta ”det här området ur skuggorna och ta med[…] det in i ett övervägt regelverk” eftersom regeringen vill att företag som köper och säljer krypto ska vara korrekt licensierade för ”en större säkerhet och säkerhet för de människor som handlar i det området.”

Kassören sa att regeringen också arbetade med Reserve Bank of Australia, landets centralbank, för att ”undersöka genomförbarheten” av att införa en centralbanks digital valuta (CBDC).

Enligt Mikkel Morch, verkställande direktör på digital assets hedge fund ARK36, ”omfattningen av förordningen som beskrivs av den australiensiska kassören verkar inte vara alltför restriktiv”, vilket gör det klart att tillsynsmyndigheterna ”erkänner kryptons enorma ekonomiska och innovationspotential och inte vill kväva den.”

Som sagt, satsningen på CBDC skulle tyda på att finansiella tillsynsmyndigheter ”kan vilja använda sina egna digitala penningsystem för att konkurrera ut icke-statliga, inklusive kryptovalutor”, sa Morch i ett e-postmeddelande och tillade:

”Den här tävlingen kommer att vara en intressant dynamik att se under de närmaste åren, men en sak är säker – stora regeringar satsar nu på idén att krypto är pengarnas framtid.”

På samma sätt Ruud Feltkamp, ​​VD för molnbaserad automatiserad kryptohandelsbot Cryptohopper, hävdade att ”(rimlig) reglering är bra för marknaden, och det är positivt att se Australien säga ifrån.” Krypto kommer att vara omöjligt att stoppa, och regeringen måste förstå att, med tanke på att om de inte samarbetar, kommer de att ”missa båten” och de stora kryptoföretagen kan flytta någon annanstans.

”Jag hoppas att nationer förstår att det nu är dags att göra något åt ​​status quo. Det ger dig möjligheten att profilera dig som ett nytt finansiellt nav, med alla de fördelar som hör till”, säger Feltkamp.

___

(Börjar kl 15.00)

____

Läs mer:

– Kontrollera dessa 12 rekommendationer för kryptoreglering från den australiensiska senatskommittén
– Aussie senator säger att Crypto, Blockchain-lagstiftning kan antas nästa år

– Ytterligare en storbank som börjar erbjuda Bitcoin, Ether & Altcoin-tjänster
– Australian Crypto-Focused ETF Hits Record, Spot-Based BTC, ETH ETFs förväntade

– Aussie Banks avvisar kryptoindustrins anklagelser om ”mobbning”.
– Aussie Crypto Exchange sjunker bland klagomål, missade fondanklagelserSource link