Fler amerikanska förstagångsbostadsköpare säljer krypto mot handpenning


Ungefär 12 % av de förstagångsköpare i USA som tillfrågades under fjärde kvartalet förra året sa att försäljning av kryptovaluta hjälpte dem att spara till en handpenning – en ökning från 9 % under tredje kvartalet 2020, enligt en undersökning från amerikansk fastighetsnotering leverantör Redfin.

Den Redfin-beställda undersökningen inkluderade cirka 1 500 amerikanska invånare som sa att de planerade att köpa eller sälja ett hem under de följande 12 månaderna. Utförs av forskningsteknikföretag Klart från 10 december till 13 december 2021 fokuserade undersökningen på 215 av de 1 500 respondenterna som angav att de planerar att köpa sin första bostad under nästa år.

”Med extra tid och brist på spännande sätt att spendera pengar började många handla med kryptovalutor under pandemin”, säger Daryl Fairweather, chefsekonom på Redfin.

Fairweather sa att en del av dessa investeringar ”gick upp i rök”, medan andra hoppade ”till månen” eller åtminstone tillräckligt för att hjälpa till att finansiera en handpenning på ett hem.

Baserat på sin undersökning av den amerikanska fastighetsmarknaden uppskattade företaget att, som svar på stigande bostadspriser som leder till större handpenningar, letar ett växande segment av köpare efter icke-traditionella sätt att täcka kostnaderna för att köpa fastigheter och konkurrera med andra anbudsgivare.

Förra månaden sa Redfin att medianpriset för husförsäljning i USA ökade med 14,6 % på årsbasis till en ny rekordnivå på 361 171 USD under fyraveckorsperioden som slutade den 26 december.

”Crypto är ett sätt för människor utan generationsrikedom att vinna en lott till medelklassen”, avslutade företagets chefekonom.

____

Läs mer:
– Ju mer kryptohandlare i Storbritannien och USA vet, desto mer riskerar de – Undersökning
– Den legendariska investeraren Bill Miller injicerar 50 % av personliga medel i Bitcoin, Altcoins

– Hälften av de undersökta tusenåriga miljonärerna kommer att köpa ännu mer Bitcoin, Ethereum 2022
– 16% av de undersökta amerikanerna är kryptoinvesterare, handlare, användare – Think Tank

– Stigande antal investerare säljer aktier, obligationer för att köpa krypto – undersökning
– Nästan en tredjedel av professionella investerare undviker rådgivare för att köpa krypto – undersökning

– Fastigheter i metaversen blomstrar. Är det verkligen en så galen idé?
– Coinbase’s Armstrong sägs spendera 133 miljoner USD på nytt hem i LA, så här ser det utSource link