Five Star Bank Goes Bitcoin, Picasso NFTs, Binance Unfreezes SEPA-insättningar + fler nyheter


En associativ bild. Källa: Adobe/matiasdelcarmine

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

__________

Adoptionsnyheter

 • USA-baserad samhällsbank Femstjärnig bank tillkännagav ett partnerskap med bitcoin (BTC) företag NYDIG. Detta kommer att tillåta bankens kunder att köpa, sälja och hålla bitcoin, driven av NYDIG.
 • Om värdepappersbolag Valereum lyckas förvärva en majoritetsandel i Gibraltarbörsen (GSX), börsen kommer att fungera som en vanlig börs, med det enda undantaget att affärer kan betalas i krypto snarare än bara fiat, rapporterade Wired, med hänvisning till Valereums verkställande direktör Patrick Lyle Young.

NFTs nyheter

 • Arvingarna till Pablo Picasso säljer 1 010 digitala konstverk av ett av hans keramiska verk, som aldrig tidigare har setts offentligt, enligt AP News. Auktionshus Sotheby’s är värd för en auktion i mars som kommer att innehålla en unik icke-fungibel token (NFT) såväl som själva keramiska skålen.
 • Den amerikanske rapparen och skivproducenten Kanye West hävdar att han borde få betalt för bilderna som paparazzi tar av honom med hjälp av NFT, sa han till en kameraman som filmade honom på Miamis internationella flygplats. Han uppgav att han anser att det inte är rättvist att han inte har några rättigheter till royalties från paparazzibilder och att han vill ändra på det.

Utbyter nyheter

 • Binance är på väg att återinföra betalningar från Europeiska unionens gemensamma eurobetalningsområde (SEPA), rapporterade Bloomberg. Betalningar via nätverket kommer att återupptas ”under de kommande timmarna”, sa uttaget.
 • Gemini Galactic Marketsett dotterbolag till Tvillingarna Trust Companysade att det har fått godkännande från Finansbranschens tillsynsmyndighet (FINRA) för att driva en mäklare-handlare registrerad hos US Securities and Exchange Commission och är officiellt FINRA-medlem. Som ett resultat av detta godkännande kan Gemini Galactic driva ett alternativt handelssystem, som kommer att underlätta handeln med digitala tillgångar, tillade de.
 • Myntbas aktie ansågs ”särskilt oattraktiv” vid denna tidpunkt av Dan Dolev, senior fintech-analytiker på investeringsbanken Mizuho Securitiespå grund av förnyade tecken på en ”kryptoöken”, enligt Bloomberg.

Plånböcker nyheter

 • En hårdvaruhacker hjälpte den New York-baserade entreprenören och kryptoentusiasten Dan Reich att återhämta sig över 2 miljoner USD i en Trezor Ett hårdvaruplånbok, enligt The Verge. Dock, SatoshiLabsskaparen av plånboken, fixade säkerhetsproblemet som hittades i Reichs enhet för en tid sedan, och alla nya enheter levereras med en fast bootloader.

Nyheter om investeringar

 • Adam Dell, tidigare produktchef för Marcus av Goldman Sachsett varumärke från bankjätten, lanseras en kryptoinvesteringsapp som heter Domänpengar, och samlade in 33 miljoner USD från investerare. Appen riktar sig till detaljhandelsanvändare, som kommer att debiteras en årlig förvaltningsavgift på 1 % för aktivt hanterade och kurerade investeringsplaner.
 • Justin Muzinich, USA:s biträdande finansminister sekreterare under Donald Trumps administration, innehar en minoritetsandel i pengahanteraren Vägkapitalförvaltningsom samlar in externa pengar för att investera i blockkedjetillgångar och plattformar samt kryptotillgångar och andra digitala finansiella instrument, enligt Bloomberg.
 • Web 3 spelprojekt UppfödareDAO Uppfostrad en serie A på 10 miljoner USD, leds av Andreessen Horowitz (a16z) och Delphi Digital. BreederDAO kommer att använda medlen för att skala sitt program för att generera tillgångar, tillade de.

Reglernyheter

 • Floridas Kontoret för finansförordningen (OFR) utfärdade en varning om decentraliserade finans (DeFi)-baserade företag, där de konstaterade att det är viktigt för kunder att göra due diligence och förstå vad DeFi är för att undvika att bli offer för en bluff.
 • Kryptotillgångar kan komma att regleras ”snart” i Republiken Srpska, den minsta av två enheter i Bosnien och Hercegovina, enligt lokal nyhetskälla Klix. Även om det inte var klart om lagförslaget skulle vara gynnsamt mot krypto, sa den lokala finansministern att de tittade på hur andra länder i regionen har löst dessa frågor.

Karriärnyheter

 • Tidigare USA Commodity Futures Trading Commission (CFTC) ordförande J. Christopher Giancarlo anslöt sig Digital tillgångs styrelse och kommer att ge råd till den smarta kontraktsfokuserade leverantören av mjukvara för finansiella tjänster i en rad blockkedjefrågor.
 • New York Institutionen för finansiella tjänster (NYDFS) bekräftade Adrienne Harris, en före detta federal tjänsteman och professor, att leda Wall Street-regulatorn. Harris har tjänstgjort som tillförordnad superintendent för NYDFS sedan hennes nominering i augusti 2021.
 • Ryan Wyatt, spelchef på Youtube, meddelat han skulle lämna videodelningsplattformen i februari för att ansluta sig till spel- och NFT-plattformen Polygon Studios som dess VD. Han citerade sin passion för blockchain och Web 3-utveckling samtidigt som han förklarade sin avgång.
 • Chris Lehane, en topp Airbnb exec och före detta Clinton-administrationstjänsteman, berättade för Axios Pro Fintech Deals att han planerar att gå med i ledargruppen för en hemlig kryptoriskkapitalfond nästa månad. Per Lehane, det är en global fond baserad i Silicon Valley och den fokuserar på startups i tidiga och tillväxtskede över alla lager av Web 3.

Source link