En London-baserad tankesmedja har väckt talan mot Cardano Foundation för att ha uppsägning av ett avtal 2017.

Den Zug, Schweiz-baserade gruppen att stödja blockchain och cryptocurrency projektet bekräftade i ett blogginlägg på måndagen att Z/Yen hade en rättsprocess mot det.

“Det är vår skyldighet att informera Cardano gemenskapens rättsliga förfaranden nyligen initierats av Z/Yen Group Limited (UK) mot Cardano Foundation (Schweiz),” stiftelsen sa.

Tvisten kretsar kring en redovisad överenskommelse mellan två organisationer som stiftelsen påstås sägs upp eller ogiltigförklaras av skäl som inte redovisas i blogginlägg.

“Den Cardano Foundation helt avvisar påståenden som tagits upp av Z/Yen Group Limited,” det blogginlägg som läser, och tillade att det inte skulle ge någon ytterligare information medan förfarandet pågår.

Dock avtalet i fråga verkar vara en som gjordes i December 2017, när stiftelsen samarbetar med Z/Yen: s Distribuerade Terminer praxis för att samarbeta på nya forskningsrapporter, samt att utforska potentiella tillämpningar för Cardano och dess ADA cryptocurrency.

På den tiden, Michael Parsons, rf: s dåvarande ordförande och verkställande direktör, som beskrivs Z/Yen partnerskap som “extremt viktigt.” Han sade att de två organisationerna skulle arbeta tillsammans med den pågående utvecklingen av nya verktyg och funktioner som skulle bidra till att öka industrin förståelse för styrning och regelverk.

I februari 2018 Cardano Stiftelsens officiella Twitter-konto inlagd om en händelse som drivs av “vår forskning partner” Z/Yen, för att utforska hur quantum computing kan användas för blockchain säkerhet. Senare det året, Z/Yen planer på att experimentera med smart liggare för förvaltning av pensionsplaner, vilket skulle vara sponsrad av Cardano Stiftelsen enligt ett pressmeddelande.

Charles Hoskinson, grundare och VD för IOHK, en Cardano utvecklare, sa rättegången är en “tvist” och en “kvarleva” från den tidigare förvaltningen av stiftelsen. Han tillade att ingen av Z/Yen: s forskning hade använts i Cardano protokoll.

Z/Yen: s grundare och styrelseordförande Michael Mainelli ,berättade CoinDesk varken han eller Z/Yen fick möjlighet att kommentera ärendet medan det var genomgår rättsliga överväganden.

Etablerad 1994, Z/Yen är en kommersiell tankesmedja för forskning och utveckling i finans-och it-sektorn. Man lanserade sin Distribueras Futures group 2015.

Upplysningar Läs Mer

Ledaren i blockchain nyheter, CoinDesk är en media utlopp som eftersträvar högsta journalistiska normer och håller sig till en strikt uppsättning av redaktionella politik. CoinDesk är ett självständigt rörelsedrivande dotterbolag för Digital Valuta Koncernen, som investerar i cryptocurrencies och blockchain startups.

Source link