Fidelity godkänd för att bli Kanadas första institutionella Bitcoin-förvarare  • Fidelity har godkänts av kanadensiska tillsynsmyndigheter för att bli landets första bitcoin-förvarare.
  • Flytten banar väg för fler kanadensiska institutioner att investera i bitcoin, inklusive pensionsfonder, portföljförvaltare, fonder och ETF:er.
  • Fidelity kommer att lansera sin tjänst i form av en bitcoin-handels- och förvaringsplattform för institutionella investerare.

Fidelity Canada har fått grönt ljus av tillsynsmyndigheter att fungera som landets första bitcoin-förvarare, rapporterade Globen och posten. Investment Industry Regulatory Organization of Canada (IIROC) godkände Fidelity för att lansera en ny bitcoin-handels- och förvaringsplattform som vänder sig till institutioner som pensionsfonder, portföljförvaltare, fonder och börshandlade fonder (ETF) som söker direkt exponering mot BTC.

”Efterfrågan på att investera i digitala tillgångar växer avsevärt och institutionella investerare har letat efter en reglerad återförsäljarplattform för att få tillgång till denna tillgångsklass,” sa Scott Mackenzie, president för Fidelity Clearing Canada, enligt rapporten.

Många av bitcoinfonderna som är i drift i Kanada använder för närvarande USA-baserade förvaringsinstitut. Genom att ta med en option till den lokala marknaden kan Fidelitys drag underlätta upplevelsen och bana väg för fler institutionella investerare att köpa BTC direkt.

.Source link