Ett annat fall för Bitcoin eftersom Libanon enligt uppgift riktar sig mot insättarnas Fiat


Källa: Adobe/hakase420

Libanon påstås ha planer på att tvångskonvertera innehav av utländsk valuta till sitt svindlande pund (LBP), vilket återigen bygger ett fall för Bitcoin (BTC).

Tidigare i veckan rapporterade Reuters att de hade sett en regeringsplan som utformats för att bekämpa den pågående finanskrisen. Planen, skrev nyhetsbyrån, ”projekterar en devalvering på 93 % av det libanesiska pundet och konverterar huvuddelen av hårdvalutainsättningar i banksystemet till lokal valuta.”

Investerare skulle potentiellt drabbas av enorma förluster om planen genomfördes. Reuters fortsatte med att konstatera att ”av 104 miljarder USD i hårdvalutainsättningar” förutser planens författare att bara återbetala 25 miljarder USD till spararna i USD, med det mesta av det som finns kvar omvandlat till LBP till flera växelkurser, inklusive en som skulle ta bort 75 % rabatt några insättningar.”

Och medan regeringen påstås planera att betala tillbaka ”alla insättare”, kommer den att göra det under ”en 15-årig tidsram.”

Alex Gladstein, Chief Strategy Officer på Human Rights Foundation, beklagade sig det faktum att världen ”tittade på” när tjuvbyråkrater plundrade valutan från en en gång så stolt nation.”

Från Bitcoin-communityt var budskapet tydligt och gick ungefär så här: ”Bitcoin fixar detta.”

De Castle Island Ventures Partner Nic Carter ansåg att Libanonrapporten var ”en historia lika gammal som tiden” och kunde se insättare ”ge en massiv frisyr.” Han sa dock att det ”bara var en tidsfråga tills kryptodollarisering blir standard och berövar dessa centralbanker deras främsta vapen.”

Podcastaren Neil Jacobs delade en video med kommentarer från den mexikanska miljardären och bitcointjuren Ricardo Salinas Pliego. Den senare sade:

”Allt vi har i fiat kan till 100 % beslagtas av regeringen. Folk inser inte detta […]. Men det är ett faktum.”

På andra ställen tillade några kommentatorer att det bästa sättet att undvika att stater når sina bankkonton var att konvertera sina pengar till krypto som de förvarar i en hårdvaruplånbok.

Det är dock inte bara libanesiska insättare som nu lever i rädsla för vad regeringen kommer att göra med deras valutafonder.

Nic Carter Pekat ut relevansen av en rapport från Wall Street Journal (WSJ) den 12 januari, som förklarade att turkiska medborgare ”hopade” på investeringar i bitcoin (BTC) och tjuder (USDT) för att undkomma den ”sjunkande” liran.

WSJ-rapporten förklarade att eftersom ”några” turkar ansåg att regeringen kunde ”tvinga banker” att konvertera USD-insättningar till lira, ”drev detta en del att växla bankdollar och kontantdollar” mot stabila mynt ”enligt flera turkiska sparare.” WSJ tillade att pr Kedjeanalys ”mer än hälften av affärerna mot liran i december involverade tjuder.”

Krypto- och stablecoin-aktiviteten har också ökat i Argentina, som har kämpat mot hyperinflation i flera månader – vilket ledde till att regeringen stoppade USD-köp.

Andra hävdade att ett omfattande USDT-antagande kan leda till utvecklingen av ”hyperdollariserade” ekonomier.

_____
Läs mer:
– Hur den globala ekonomin kan påverka Bitcoin, Ethereum och Crypto 2022
– Låga realräntor stödjer tillgångspriser, men riskerna ökar för marknaden

– Bitcoin är ”fundamentalt annorlunda” från andra kryptos, kommer sannolikt inte att ersättas – Fidelity
– Globala skulder når rekord på 226 biljoner USD

– Eurozonens Fiat faller – och kommer förmodligen inte att studsa tillbaka snart
– ”Papperspengar” når rekordlågt mot Bitcoin och andra hårda tillgångar – Panteras VD
– Fallet med en fallande Fiat-valuta: Turkiets kämpande lira

– Medborgare bränner banker, skriver ut sina egna pengar som Fiat-grundare
– Libaneser vänder sig till Bitcoin när ekonomin sjunker

Source link