Ethereums utvecklare ber gemenskapen att testa på Kintsugi Testnet


Källa: Adobe/alswart

Ethereum (ETH) blockkedjans Kintsugi Testnet är nu live, vilket tillåter användare att testa och prototypa sammanslagning av proof-of-work (PoW) med beacon chain proof-of-stake (PoS)-systemet.

Ethereums kärnutvecklare Tim Beiko tillkännagav nyheten på måndagen och sa att Kintsugi, ”ett längre livat offentligt testnät”, så småningom har lanserats efter fyra kortvariga devnets. Han bad också samhället och projekten att experimentera och bekanta sig med miljön efter sammanslagningen som Ethereum kommer att verka i.

”Vi rekommenderar att de flesta projekt börjar testa och skapa prototyper på Kintsugi för att upptäcka eventuella problem snart. På så sätt kan ändringar lättare införlivas i framtida klient- och specifikationsversioner,” sa Beiko.

Övergången till PoS – som är tänkt att göra Ethereum blockchains transaktioner snabbare, billigare och mer energieffektiva – har alltid varit en viktig del av gemenskapens strategi att skala det näst största kryptoprojektet. Även om det fortfarande är oklart när uppdateringen äntligen kan äga rum, markerar Kintsugi testnät ett stort steg mot det målet.

I sitt nuvarande tillstånd kan Ethereum behandla ungefär 13 transaktioner per sekund. Historiskt sett har detta antal transaktioner kunnat möta efterfrågan på nätverket. Men med den exponentiella ökningen av decentraliserade finansplattformar (DeFi) samt uppkomsten av icke-fungibla tokens (NFT), kämpar Ethereum nu med skalbarhetsproblem, vilket beskriver nätverkets skyhöga gasavgifter på senare tid.

Efter övergången från PoW till PoS, som också är känd som Ethereum 2.0-uppdateringen, beräknas nätverket skala till potentiella 100 000 transaktioner per sekund. För sammanhanget, Visum i genomsnitt 1 700 transaktioner per sekund.

Dessutom kommer uppdateringen att drastiskt minska Ethereums energiförbrukning, vilket gör nätverket mycket mer miljövänligt. Tillbaka i maj uppskattade Ethereum-utvecklaren Carl Beekhuizen att Ethereums energiförbrukning kommer att sjunka med 99,95% efter migreringen till PoS.

Allt detta beskriver varför communityn är så exalterade över uppdateringen.

Tidigare den här månaden bad en Ethereum-utvecklare till communityn för att hjälpa till att testa The Merge – när det nuvarande Ethereum-nätverket ”fusionerar” med beacon-kedjans PoS-system. ”Testning är det bästa sättet att bidra till Ethereum”, sa han och uppmuntrade samhället att hjälpa till att hitta tekniska problem.

När det gäller de framtida stegen, noterade Beiko i Kintsugi Testnet-meddelandet att en sista serie testnät kommer att lanseras efter att feedbacken för detta har införlivats i klientprogramvaran och specifikationerna.

”Efter detta kommer existerande långlivade testnät att köras genom The Merge. När dessa väl har uppgraderats och är stabila, nästa upp är Ethereum mainnets övergång till bevis på insats”, skrev Beiko.

Som rapporterats beräknas sammanslagningen ske under andra kvartalet 2021.

____

Läs mer:

– ”Fiat-liknande” bevis-på-insatskedjor gynnar centralisering och rika spelare
– Ethereum går framåt med planer för tidigare övergång till Proof-of-Stake

– Ethereum-utvecklaren uppmanar gemenskapen att testa sammanslagningen
– Ethereum Merge Beräknad i maj-juni 2022 – Utvecklare

– Ethereum 2.0:s fas 0 går live ”framgångsrikt”, ETH faller
– Vitalik Buterin föreslår nytt EIP för att tackla Ethereums skyhöga gasavgifter

Source link