Ethereums position som DeFi-ledare utmanas av Terra, BSC, Solana, Avalanche – JPMorgan


Källa: AdobeStock / Kate Smith, Rosina / Redigerad av Cryptonews.com

Den dominerande ställning som Ethereum (ETH) åtnjuter inom decentraliserad finans (DeFi) kommer i allt högre grad att utmanas av andra blockchain-protokoll tills en skalningslösning för nätverket implementeras nästa år, enligt ett privat meddelande från analytiker på investeringsbanken JPMorgan.

Enligt anteckningen kan Ethereum-nätverkets 70-procentiga marknadsandel inom DeFi fortsätta att sjunka tills den sista fasen av sharding, som beskrivs av JPMorgan som den ”mest kritiska” skalningsutvecklingen för Ethereum, anländer 2023, rapporterade Bloomberg idag.

Anteckningen med kommentarerna om Ethereums roll i DeFi utarbetades av ett team ledd av JPMorgans globala marknadsstrateg Nikolaos Panigirtzoglou.

Längre fram i anteckningen skrev Panigirtzoglou att den ”optimistiska synen om Ethereums dominans är i riskzonen”, med den främsta anledningen till att skalning ”kan komma för sent.”

Noten fortsatte med att säga att konkurrerande blockkedjor som Terra (LUNA), Binance Smart Chain (BSC), Avalanche (AVAX) och Solana (SOL) har använt olika incitament för att öka användningen av sina egna kedjor, samtidigt som de tid att få stora belopp i finansiering. Den tillade att vissa av dessa kedjor kan ha vuxit så mycket på Ethereums bekostnad att aktiviteten kanske inte kommer tillbaka till Ethereum efter att skalningen har slutförts.

”Med andra ord är Ethereum för närvarande i ett intensivt lopp för att behålla sin dominans i applikationsområdet med resultatet av det loppet långt ifrån givet, enligt vår åsikt”, stod det i anteckningen.

Kommentarerna om Ethereum denna gång följer liknande varningar från samma analytiker förra året.

Tillbaka i september sa Panigirtzoglou att nätverket möter växande konkurrens från alternativa smarta kontraktskedjor och att han ”kämpar” med att komma fram till ett rimligt ETH-pris på mer än 1 500 USD, givet ”hashratet och antalet unika adresser”. .”

Klockan 12:55 UTC stod ETH på 3 351 USD, en minskning med 11,6 % under de senaste 24 timmarna och 8 % under de senaste 7 dagarna.

____

Läs mer:
– Antal utvecklare på Solana, Polygon, Cardano & Co växer snabbare än på Ethereum
– Ethereum är halvvägs mot sin ”Grand Vision” – Vitalik Buterin

– Ytterligare ett steg mot ETH 2.0: Ethereums utvecklare ber gemenskapen att testa på Kintsugi Testnet
– Kryptoindustriinsiders delar de bästa Ethereum-, DeFi-, Gaming- och TradFi-trenderna för 2022

– Ethereum måste försöka hårdare för att behålla sin dominans i en flerkedjeframtid
– Lägg undan Ethereums ”knivar”, vi kommer i fred – Solanas grundare

– Ethereum-utvecklare om varför de inte ser Cardano & Binance Chain som rivaler
– Binance-kedjan är på ”en parabel”, överträffar Ethereum i flera måttSource link