Ethereum-avgiftsdebatten värms upp när Avalanche går in och ut ur topp 10


Källa: AdobeStock/2xSamara.com

Eftersom AVAX, den infödda symbolen för den smarta kontraktsplattformen Avalanche, fortsatte att skjuta i höjden i pris under helgen, håller en debatt om de ihållande höga avgifterna på Ethereum-nätverket (ETH)-nätverket att (åter)värmas upp i cryptoverse.

Den senaste diskussionen om Ethereum och dess avgifter startade när Zhu Su, medgrundare av krypto-hedgefond Tre pilar Kapital, skrev på Twitter i helgen att han har ”övergett Ethereum trots att han stött det tidigare.”

Den främsta anledningen som Zhu citerade för att överge projektet är de höga avgifterna på blockchain, som han föreslog inte tas upp av utvecklare och communityn eftersom de ”redan är alldeles för rika för att komma ihåg vad de ursprungligen hade för avsikt att göra.”

Kanske inte överraskande att tweeten från den populära kryptoinvesteraren fångade uppmärksamheten hos många i samhället, och vissa sa att de håller med honom och andra kom till Ethereums försvar.

Bland de många som gick med i diskussionen var Antonio Juliano, grundare av den decentraliserade börsen dYdX, som är byggd på Ethereum. Juliano kommenterade Zhus hårda syn på Ethereum och skrev: ”Detta är sagt mycket hårdare än vad jag skulle uttrycka det, men jag håller lite riktningsmässigt med.”

Kommer dock starkare till Ethereums försvar, Chris Burniske, partner i kryptoriskfonden Platshållare, sa på Twitter att hans företag ”inte överger ETH”, även om de ”fullständigt förväntar sig en flerkedjevärld.”

”Ethereum har en plan för att sänka avgifterna för en global bas av användare, samtidigt som trovärdig neutralitet bevaras. Medan många alt-L1:or [alternative Layer-1 protocols] är billigare nu, eftersom de är mycket mindre använda, för de flesta ser jag inte lika sofistikerade planer. Vi får se”, skrev Burniske.

Lager 1 hänvisar till Ethereum-blockkedjan, medan Layer 2 är vilket protokoll som helst som är byggt ovanpå Ethereum.

Men, och möjligen utlöst av den enorma mängd uppmärksamhet som genererades av hans första utbrott, kom Zhu Su tillbaka med en annan tweet där han gick tillbaka en del av den hårda kritiken och sa att ”överge är fel ord.”

Han tillade att ”det finns fantastiska team som arbetar med att skala Eth vidare [Layer 2],” även om han sa att han skulle ha föredragit ett större fokus på ”användare snarare än innehavare.”

Och medan debatten kring Ethereum fortsätter, positionerar Avalanche med sin inhemska AVAX-token sig alltmer för att bli ett gångbart alternativ för Ethereum-användare som är frustrerade över de höga avgifterna.

AVAX-tokenen är bland de få kryptotillgångar som har stigit under den senaste veckan, även om andra stora tillgångar som bitcoin (BTC) och ETH har fallit runt 10% vardera tillsammans med många andra mynt.

Dessutom hade AVAX-tokenet kommit in på topp 10-listan över de mest värdefulla kryptotillgångarna idag, men misslyckades med att hålla fast vid sin plats i skrivande stund. Klockan 12:44 UTC har det ett börsvärde på 29,53 miljarder USD, över de nyligen heta meme-mynten shiba inu (SHIB), men under dogecoin (DOGE) och smarta kontraktskonkurrenten polkadot (DOT).

Avalanche har också mycket lägre avgifter än Ethereum, med överföringar som vanligtvis kostar under 1 USD och med nästan omedelbar avveckling. Som jämförelse stod den genomsnittliga transaktionsavgiften på Ethereum på 45,68 USD idag (7-dagars enkelt glidande medelvärde), enligt data från BitInfoCharts.

Kedjan har också sett en ökning av totalvärdelåst (TVL) i decentraliserade finansapplikationer (DeFi) på sin plattform på senare tid. Från och med söndagen hade TVL nått en ny rekordnivå på 12,42 miljarder USD, upp från mindre än 8,5 miljarder USD i början av månaden.

Lavin totalt värde låst:

Källa: DeFi Llama

Zhu Su och hans företag Three Arrows Capital är stora innehavare av AVAX-tokens och har även investerat i Blizzard, en fond på 200 miljoner USD dedikerad till utvecklingen av Avalanche.

AVAX har stigit med 39,2 % under de senaste sju dagarna och ned 2,6 % under de senaste 24 timmarna till ett pris på 133,63 USD. Samtidigt handlas ETH för 4 211 USD, en nedgång med 9,5 % under de senaste sju dagarna och 3,4 % under de senaste 24 timmarna.

____

Läs mer:

– Ethereum-avgifter skjuts upp av DEX Trading när Optimismens uppgradering närmar sig
– Ethereum testar all-time high när aktiviteten på kedjan växer, SHIB bränner ETH

– Ethereums EIP-1559 hjälpte Coinbase att spara ETH 27 på dagliga avgifter
– Ethereum-användare flockas till arbitrum på jakt efter skalbarhet

Source link