EOS Foundation vs. Block.one, Crypto M&A värde upp 4 846 %, sportaffärer med Tezos och Terra + fler nyheter


Källa: eoshackathon.io

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

__________

Juridiska nyheter

 • De EOS Network Foundationorganisationen som inrättats för att stödja utvecklingen av EOS (EOS) ekosystem, överväger rättsliga åtgärder mot främmande förälder Block.one, och kräver 4,1 miljarder USD i skadestånd. VD Yves La Rose twittrade att stiftelsen vidtar åtgärder för att hålla Block.one ”ansvarig för sina tidigare handlingar och brutna löften.”
 • Paret åtalades för att ha försökt tvätta bitcoin för miljarder dollar som stulits från Bitfinex cryptocurrency exchange bad i ett hack 2016 en domare i Washington att återinföra ett beslut om att släppa dem mot borgen, enligt Bloomberg. Ilya Lichtenstein och Heather Morgan har redan visat att de kommer att delta i fallet genom att stanna kvar även efter att de fick reda på för månader sedan att de var under utredning och trots att de påstås ha tillgång till ett lager på hundratals miljoner dollar i BTC, sa deras advokat i en ansökan som utmanar ett USA Justitiedepartementet begära att hålla dem inlåsta.

Nyheter om investeringar

 • Det totala värdet av kryptofusioner och förvärv (M&A) 2021 ökade med 4 846 %, medan den genomsnittliga affärens storlek också har tredubblats från 52,7 miljoner USD till 179,7 miljoner USD, drivet av några mega-USD >1 miljard SPAC-affärer, enligt en ny PwC Rapportera. 51 % av alla affärer ägde rum i Amerika, men när det gäller affärens värde kan Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) nå en aning med 25,5 miljarder USD i denna region.
 • Världens största kända slipade diamant, en sällsynt 555,55 karats svart diamant, var köpt av Richard Heart, grundare av Hex.com utbyte, på en auktion för 3,16 miljoner GBP (4,28 miljoner USD). Heart döper om diamanten från ”The Enigma” till ”Hex.com-diamanten”.
 • De Philippine Digital Asset Exchange (PDAX) meddelade att de har samlat in mer än 50 miljoner USD i finansiering ledd av Tiger Global, enligt lokal uttag Fintech Philippines. Börsen, som är licensierad av den filippinska centralbanken, Bangko Sentral från Pilipinassa att medlen kommer att gå till att bygga en säker och tillgänglig infrastruktur för den digitala tillgångsekonomin.
 • Eterniteten Ethereum (ETH) icke-fungibel token (NFT) marknadsplats fokuserad på droppar från kändisar och idrottare, meddelade att den har samlat in 20 miljoner USD i startfinansiering och etablerat Eternala Labsett nytt paraplyföretag som kommer att se Ethernity expandera sitt team för att hjälpa kändisar och varumärken att komma in i NFT-utrymmet, samt expandera till att spela för att tjäna spel och metaverse-initiativ.
 • Bitcoin (BTC) betalningsleverantör OpenNode har avslutat en finansieringsrunda på 20 miljoner USD som leds av ett brittiskt företag Kingsway till en värdering av 220 miljoner USD för att driva på sin globala expansion. Företaget sa att dess system för företag och plattformar inkluderar betalningsknappar, värdbaserade utcheckningar, plugin-program för e-handel och optimerade applikationsprogrammeringsgränssnitt (API).
 • XYOen teknisk startup som skapar platsdatamjukvara och enheter, tillkännagav en strategisk saminvestering med Outliers Fund, ett kollektiv av gemensamma forskningsinitiativ och riskfonder med blockkedjeekosystem, för att utveckla och påskynda projektbyggande i XYO Network. Båda partnerna kommer att investera upp till 10 miljoner USD i aktier och tokens som bygger runt XYO-ekosystemet, totalt upp till 20 miljoner USD.
 • Web 3 byggplattform Kyro Digital stängde en intäkter på 10 miljoner USD i serie A och SaaS från flera blockkedjeföretag och inhemska kryptoriskfonder. Kyro samarbetar med flera kedjor, marknadsplatser och enskilda IP-ägare för att göra det enklare att prägla, lansera och skala skyltfönster, marknadsplatser och DAO, samt att skapa on-chain värde genom Kyros applikationer för genesis och sekundär försäljning av alla kryptotillgångar.
 • Betygsbyrå Fitch betyg nedgraderade El Salvador djupare i skräp, med hänvisning till riskerna från antagandet av bitcoin (BTC) som lagligt betalningsmedel förra året, enligt Bloomberg. Fitch sa också att ”förhöjda finansieringsrisker som härrör från ökat beroende av kortfristiga skulder” inför en global obligationsbetalning på 800 miljoner USD som ska betalas ut nästa januari också påverkade dess beslut att sänka landets rating till CCC från B-.

Sportnyheter

 • Fotbollsjätte Manchester United har meddelat att de har tecknat ett flerårigt partnerskap med blockchain-plattformen Tezos (XTZ), vilket bekräftar en tidigare rapport som sa detsamma. Tezos-märkta träningskläder kommer att bäras av a-laget truppen för första gången inför helgens match mot Southampton.
 • De Washington Nationals basebolllaget sa att de kommer att ”utforska” betalningar på stadion av TerraUSD (UST) stablecoin som en del av en sponsring på nästan 40 miljoner USD med Terra. Dessutom, under de kommande fem åren kommer ballparkens VIP-lounge att kallas ”The Terra Club” och ha kryptovarumärke framträdande.

Banknyheter

 • Wyoming, USA-baserad kryptobank Avanti har nu ett routingnummer utfärdat av American Bankers Association (ABA) och är ett steg närmare att potentiellt skaffa ett huvudkonto hos Federal Reserve (Fed), den amerikanska centralbanken. Routingnummer används för att identifiera banker för checkar och andra transaktionsändamål och utfärdas endast till federala eller statligt godkända finansinstitut som också är berättigade att ha ett Fed-konto.

CBDCs nyheter

 • Zambia utforskar en potentiell centralbanks digital valuta (CBDC) och förväntar sig att slutföra sin forskning senare i år, rapporterade Bloomberg. De tillägger att Bank of Zambia syftar till att minska transaktionskostnaderna och öka medborgarnas deltagande i det formella finansiella systemet.
 • Kenyas centralbank har bjudit in allmänheten för synpunkter på det potentiella införandet av en digital valuta, enligt Reuters. En digital valuta kan stävja penningpolitikens effektivitet och öka riskerna för penningtvätt, sa banken, men tillade att den också kan erbjuda vissa fördelar, särskilt för att minska kostnaderna för gränsöverskridande betalningar.

NFT nyheter

 • De Världsnaturfonden (WWF), en internationell icke-statlig organisation, har tyst dragit tillbaka en serie NFTs som man planerade att sälja för att samla in pengar till sitt miljövårdsarbete, rapporterade The Independent. Beslutet följer på motreaktioner över teknikens miljöpåverkan, heter det.
 • Lyx-märke Gucci meddelat det har köpt en okänd mängd virtuell mark på det decentraliserade blockchain-spelet Sandlådan (SAND). Gucci kommer att skapa temaupplevelser på The Sandbox inspirerade av sin ”Gucci Vault”-plattform, som listar föremål som NFT-modeller med Gucci-tema och vintageväskor.

Gruvnyheter

 • Krypto gruvarbetare Iris energi rapporterade att bryta BTC 364 under det andra räkenskapsåret (slutade den 31 december), en ökning med 51 % från tre månader tidigare. Deras intäkter på 20 MUSD ökade med cirka 93 % från föregående kvartal, och justerat resultat före räntor, skatter och avskrivningar (EBITDA) på 14,3 MUSD ökade med mer än 156 %.
 • Bitcoin gruvarbetare CleanSpark överväger strategiska alternativ för sin äldre energiverksamhet, med målet att enbart fokusera på sitt bitcoin-gruvsegment, och tillägger att de har 20 900 maskiner i drift med en total hashrate som överstiger 2,1 EH/s och producerar cirka 10 BTC per dag. Bolaget hade 14,5 MUSD i nettoresultat och 24,1 MUSD i justerad EBITDA, vilket motsvarar nettomarginaler på cirka 35 % respektive 58 % under räkenskapsårets första kvartal.

Utbyter nyheter

 • Binance meddelade undertecknandet av ett samförståndsavtal (MoU) för ett strategiskt partnerskap med decentraliserat spelbolag Netmarble F&C att bygga ett globalt Play to Earn (P2E) ekosystem och NFT-erbjudande. De två teamen kommer att utveckla och bidra till infrastrukturen för Binance Smart Chain (BSC) genom BSC Application Side Chain (BAS).
 • Crypto.com har undertecknat ett nioårigt avtal för att bli den officiella titelpartnern till Miami Grand Prixden senaste rasen i Formel 1 kalender. Crypto.coms logotyp kommer att finnas på pallen och vinnartroféer, och kommer också att se börsens varumärke visas på Crypto.com-terrassen, med utsikt över banan och ett exklusivt observationsdäck vid loppets fjärde sväng.
 • Trading app Robin Hood riktar sin uppmärksamhet mot internationell expansion, en strategi som också kommer att se det San Francisco-baserade företaget flytta mycket av sitt fokus på kryptotillgångar, sa Steve Quirk, företagets mäklarchef, till CNBC. Quirk sa att ”vägen för [Robinhood] att bli global och ha mest dragkraft är förmodligen genom krypto.”

Karriärnyheter

 • Finansiell app Revolut anställer seniora ingenjörer för att leda utvecklingen av blockkedjeteknologi vid uppstarten, och specificerar att kandidater bör känna till Solidity, programmeringsspråket för att skriva smarta kontrakt.
 • Layer-1 blockchain Concordium tillkännagav onboarding av Kåre Kjelstrøm i en nyetablerad position som Group CTO och CPO med det holistiska ansvaret för produkten och teknologin. Företaget har också listat sin ursprungliga CCD-token på kryptobörser Bitfinex och BitGlobal.
 • De Algorand Foundation, meddelade organisationen bakom Algorand (ALGO) utnämningen av Staci Warden som dess verkställande direktör. Warden har lett globala team på Mjölkinstitutet, JPMorganden Nasdaq börsen och USA:s finansdepartement, stod det i pressmeddelandet. ”Efter att ha tillbringat över 18 kritiska månader i rollen som VD, har Sean Lee beslutat att börja det nya året med att utforska karriärmöjligheter utanför Algorand Foundation”, tilläggs det.

Reglernyheter

 • Chris Sununu, guvernören i New Hampshire, USA, har tillkännagivit en ny statlig kommission som fokuserar på studier av kryptotillgångar, deras inverkan och vilken typ av lagstiftning staten kan komma att driva. Enligt den verkställande ordern, bland annat, kommer kommissionen att ”[m]ta reda på iakttagelser och beslut om rollen och effektiviteten av nuvarande statliga lagar och förordningar som styr kryptovalutor och andra digitala tillgångar och skälen till varför ändringar och förbättringar av sådana lagar och förordningar är nödvändiga.”

Source link