Energiproducenter kan leda Bitcoin-standardenNedan är ett direkt utdrag av Marty’s Bent Issue #1178: ”Tryck som tvingar fram alternativa transaktionsrelälösningar.” Anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Tidigare idag hade jag ett samtal med Luke Gromen, grundare och president eller Forest for the Trees. Diskussionen drev verkligen hem några saker som jag har försökt formulera i denna trasa under de senaste veckorna. Framför allt att producera och ha kontroll över tillgångar som energi, industriella metaller och mat är mycket viktigare än att kontrollera världens dominerande fiatvaluta när skiten slår i fläkten.

Jag rekommenderar starkt att ni freaks tar lite tid att kolla in intervjun när ni får chansen. Mot slutet förklarar Luke att människor i försvarsdepartementet som spelar krigsspel är några av de enda personerna i regeringen som är villiga att erkänna att att omfamna bitcoin och aktivt arbeta för att övergå till en Bitcoin-standard är det bästa strategiska draget USA kan göra vid denna avgörande tidpunkt. Att flytta till ett sundt distribuerat peer-to-peer monetärt system medan många stora spelare kanske vill överge dollarn är ett trumfkort på bordet. Det är verkligen inte ett lätt kort att spela eftersom det skulle innebära att man erkänner att den vanliga penningpolitiken har varit helt fel i årtionden, men kortet är verkligen i spel.

De akademiska ekonomerna som strövar omkring i Federal Reserves och finansdepartementets hallar är starkt emot Bitcoin av den anledningen som anges ovan, det är diametralt motsatt den politik de har infört i över ett halvt sekel. Det är högst osannolikt att de kommer att dra bitcoin-trumf på resten av världen. Med det i åtanke måste man undra, ”Hur drar vi trumfkortet och ställer USA upp för storhet i den digitala tidsåldern om de människor vi behöver för att dra kortet är ovilliga eftersom det avslöjar att de har helt fel i allt de påstår sig vara experter på?”

Tja, freaks. Du vänder dig till en av industrierna som producerar några av tillgångarna som vi får reda på är ganska viktiga att kontrollera; energisektorn. Om energisektorn adopterar bitcoin genom att implementera gruvdrift i sin operativa stack och/eller normalisera bitcoin på balansräkningen som en reservtillgång kan det bli branschen som slutar dra trumfkortet. Energi är samhällets baslager. Utan det skulle vi inte kunna njuta av livet som vi känner det idag. Om energiproducenter utvecklar den testikulära styrkan att gå ihop och ta det djärva draget att anta en Bitcoin-standard kan det göra trumfkortet oundvikligt. Återigen, energi är basen för allt vi njuter av idag och om de som förser marknaden med energi kräver betalning i bitcoin kommer det att vara svårt att vända farten tillbaka åt andra hållet.

”Det är galet, farbror Marty.” Vad som är ännu galnare är att energiproducenter är mer motiverade än någonsin att slå sig samman och inta denna djärva hållning. Med kostnaderna för att utvinna och leverera sina produkter till marknaden stiger på grund av accelererande inflation är det enda sättet att säkerställa att deras företag kan upprätthålla lönsamheten att konvertera sina snabbt uppblåsande dollar till bitcoin, vilket är de svåraste pengarna som världen någonsin har sett och händer att vara i början av sin intäktsgenereringsfas. Att lägga till bitcoin till sin stack kan vara det bästa sättet att förbli lönsam. Ännu bättre, de kan använda bitcoin för att spekulativt attackera sin egen dollardenominerade skuld också.

Föreställ dig att varje olje- och gasbolag slår sig samman och gör detta. Mängden köptryck skulle vara så intensiv att det sannolikt skulle få priset på bitcoin att stiga väsentligt. Att ge alla inblandade möjligheten att omstrukturera sina balansräkningar genom att snabbt betala av sin skuld i dollar. Skapa ett gyllene tillfälle att manifestera en återställning av branschen och skapa en bas från vilken företag kan försöka göra otroligt djärva och innovativa saker.

Allt handlar om energin, dumt.Source link