Elrond svävar mest bland de 100 bästa kryptorna idag


Källa: Adobe/gesrey

Den internetskaliga blockkedjan Elrond nätverks inhemska EGLD-token såg starka uppgångar på marknaden idag, även när de flesta andra kryptotillgångar gjorde måttliga förluster.

Klockan 15:05 UTC stod EGLD, rankad 41:a efter börsvärde på Coingecko, till 202 USD, korrigerat från 211 USD, som nåddes tidigare idag. Priset var fortfarande uppe med nästan 9 % på en dag, vilket gör det till dagens topppresterande bland de 100 mest värdefulla kryptotillgångarna. Den gick också upp med 45 % på en vecka, vilket nästan raderade alla sina månatliga förluster.

Källa: coingecko.com

Även om det inte fanns någon uppenbar anledning till rallyt idag, följde det på en notering på den sydkoreanska börsen Bithumb i går.

Enligt ett meddelande från den stora Sydkorea-baserade kryptobörsen Bithumb, aktiverades handel med EGLD-token på dess plattform torsdag denna vecka mot både bitcoin (BTC) och den sydkoreanska won (KRW) fiat-valutan.

Den största marknadsplatsen för EGLD-handel är fortfarande Binanceföljd av OKX och HitBTCenligt CoinGecko-data.

Utöver noteringsnyheterna meddelade Elrond i måndags denna vecka att kryptolikviditetslösningen ZoidPay hade integrerat EGLD som en av huvudvalutorna i sin plattform, inklusive att möjliggöra EGLD-betalningar via sina Visa-betalkort. Vidare kommer ZoidPay också att lansera sin egen ZPAY-token på Elrond blockchain, sa tillkännagivandet.

Samtidigt kommer de starka veckouppgångarna efter att tokenen kort steg i mitten av januari på nyheterna att Elrond Network hade förvärvat Web 3-krypteringslösningen Utrust (UTK) för ett ej avslöjat belopp.

Enligt tillkännagivandet av förvärvet inkluderar Elronds planer att använda Utrusts teknologi för att göra betalningar ”snabbare, billigare och säkrare”, samt att omvandla betalningsbehandlingstjänster från en kostnad för handlare till en inkomstström.
___
Läs mer:
– Myntlopp: Toppvinnare/förlorare i januari
– Altcoins in för en Bumper 2022 som antal kryptohandlare inställt på dubbel – RapporteraSource link