El Salvadors Bitcoin City, BTC Bonds planer möttes med blandade reaktioner


Källa: AdobeStock/Matyas Rehak

El Salvadors regering har tillkännagett planer på att bygga en koldioxidneutral, inkomstskattefri stad med bitcoin (BTC)-tema vid foten av en vulkan där token kommer att brytas med geotermisk kraft. Och dess planer på att använda en ny bitcoin-obligationsplan på 500 miljoner USD för att finansiera det nya projektet har mötts av en blandning av positivitet och hån av kryptogemenskapen.

President Nayib Bukele hävdade att den nya staden skulle vara cirkulär till formen för att efterlikna formen av ett mynt. BBC rapporterade att staden kommer att byggas ”i den sydöstra regionen La Unión”, där den kan utnyttja Conchagua-vulkanens geotermiska energikälla.

Bukele hävdade att det skulle vara en sorts skattefri fristad, där den enda skatteuttaget skulle vara en momsavgift på 10 % som skulle användas för att betala för stadsbyggande och tjänster.

Ytterligare nyheter om saken delades av Samson Mow, chefsstrategichef för Blockstream, WHO har delat en video av sig själv som talade vid ett event tillsammans med Bukele till Twitter, och även detaljerade planer till Bloomberg, såväl som på Blockstream-bloggen.

Mow uppgav att den nya obligationen, kallad ”vulkanobligationen”, delvis skulle ”konverteras till bitcoin”, med 50% av obligationsavgiften att ”användas för infrastruktur och bitcoin-brytning som drivs av geotermisk energi.”

Investerare kommer att låsas in i obligationerna i minst fem år, varefter regeringen ”kommer att börja sälja” sina bitcoininnehav och betala ”en extra utdelning till investerare.”

Blockstream hävdar att deras egna modeller visar att ”i slutet 10th år för obligationen”, kommer obligationens årliga procentuella avkastning att vara 146 % – även om denna siffra förlitar sig på prognoser om att BTC-priset når 1 miljon USD under de kommande fem åren.

Mow uppgav att den femåriga låsningen var utformad för att öka BTC-bristen och öka värdet genom att effektivt ta bort 500 miljoner USD av bitcoin från marknaden under ett halvt decennium.

Internationella investerare skulle också få ytterligare bonusar, nämligen permanent uppehållstillstånd i El Salvador och snabba ansökningar om medborgarskap.

Mow skrev också att de ”kommande digitala värdepapperslagarna” i El Salvador också skulle hjälpa obligationernas sak och skulle göra El Salvador till ”världens finansiella centrum” och ”Latinamerikas Singapore.”

Han förklarade:

”Spelteorin om dessa obligationer är galen. […] Det första landet som gör det, som är El Salvador, kommer att ha en enorm fördel. Detta är början på nationalstatens bitcoin [fear of missing out].”

I blogginlägget skrev Mow att hans företag hade ”fört samtal med El Salvador i månader och vi har lagt ner en enorm ansträngning på att designa och modellera obligationerna.”

Obligationen kommer att behandlas av kryptoutbyte Bitfinex och utfärdas på Liquid Network, med nya lagar som förväntas bli ångrullade genom parlamentet för att legalisera flytten i tid för en lansering 2022.

Mow skrev att minsta obligationsköp på 100 USD skulle accepteras.

På Twitter, den Adamant Capital Grundaren Tuur Demeester skrev om skapandet av en ”melt-up run-to-bitcoin-dynamik.”

’BTCGandalf’ ansåg att Bitcoin City-projektet var en ”spekulativ attack mot alla andra städer i världen.”

Men några manade till försiktighet. På Reddit skrev en affisch:

”El Salvadors skuld är misstänkt, och därför tar kapitalmarknaderna höga räntor. De går nu till Bitfinex med löjligt lågt intresse. Du bör inte köpa dessa obligationer om inte räntan är betydligt bättre. […] Bitcoin Bonds är en cool idé och en ny. De bör dock inte säljas till 1/3 av avkastningen som en obligation i dollar. Bukele försöker dra fördel av bitcoiners för att skaffa kapital billigt. Var försiktig.”

____

Läs mer:

– Första vulkanen Bitcoin utvinns, säger El Salvadors president
– El Salvadors regering för att mildra bränslepriskrisen – med hjälp av sin Bitcoin-app

– Bullish Bukele köper Bitcoin ’Dip’ och snappar upp BTC 420
– Höga Bitcoin-priser möttes med tystnad av El Salvadors Anti-BTC-kritiker

– El Salvador Bitcoin ’Scalpers’ tvingar fram appvändning när Chivo-kritiken fortsätter
– ”Identitetsstöld” Brottslingar som plundrar El Salvador Bitcoin Wallet Funds

Source link