El Salvador Eyes Bitcoin Bond Emission i mars, överväger BTC-lån för små och medelstora företag


Källa: AdobeStock / Rojo

El Salvador kan vara inställd på att avslöja sina mycket omtalade bitcoin (BTC) obligationserbjudanden redan nästa månad – och kan också avslöja nya bitcoin-låneerbjudanden för små och medelstora företag (SMF) och mikroindustrier.

Den senaste obligationsutvecklingen avslöjades av en viktig allierad till president Nayib Bukele: Mónica Taher, chefen för tekniska och ekonomiska internationella frågor vid den nationella Handels- och investeringssekretariatet.

Taher tog till Twitter för att meddela:

”Den första [bond] nummer förväntas komma ut mellan 15 mars och 20 mars. De kommer att bli [issued] genom [Bitcoin] Lightning Network – där alla som vill investera 100 USD kan göra det utan att behöva anlita en mäklare.”

I en senare kommentarklargjorde Taher att de aktuella 100 USD avsåg det initiala värdet av obligationen.

Diario El Salvador, det halvofficiella språkröret för Bukele-administrationen, rapporterade vidare att landets finansminister Alejandro Zelaya uttalade:

”Fördelen med bitcoin-obligationerna är att de accepterar betalning i kryptovaluta och i bitcoin. Detta ger tillgång till en kapitalmarknad. Att utnyttja alla dessa kassaflöden och ta emot den här typen av pengar ökar sannolikheten för försäljning.”

Zelaya tillade att ”erbjudandet” var mer värt eftersom ”tillgång” skulle ”demokratiseras”.

Bukele och hans regering är övertygade om att emissionen – som kommer att användas för att finansiera byggandet av ett skatteparadis för internationella kryptoförespråkare – kommer att samla in cirka 1 miljard USD.

Vissa observatörer baserade på sociala medier menade dock att vissa regeringar kan försöka blockera sina medborgare från att få tillgång till obligationerna – även om BTC-betalning accepteras via Lightning Network kan ett sådant förbud vara svårt att genomdriva.

Samtidigt rapporterade ElSalvador.com att Taher också hade förklarat att regeringen arbetade på att ”tillhandahålla lågräntebitcoinlån till små och mikroföretag.”

Taher citerades också för att förklara att ”små bitcoinlån” kommer att ge de obankade ”tillgång till digitala pengar och hjälpa dem att bygga upp en kredithistorik.” Hon var entusiastisk över att El Salvadors ekonomi skulle ”stärkas genom att stärka småföretagen.”

Tjänstemän hävdade också att ett sådant lånesystem, som skulle fokusera på ”mikro- och småföretag” skulle fungera med den statliga apparaturen Chivo BTC plånbok och app.

____

Läs mer:
– El Salvador vänder sig till USA-baserade AlphaPoint för att stärka sin Chivo Bitcoin-app
– Cryptoverse skrattar bort IMF Bitcoin-hot mot El Salvador med memes, BTC stiger

– Nya El Salvador-lagar kommer att hjälpa Bitcoiners som vill flytta till landet, säger Gov’t
– Expat Salvadorans ”Clash” i LA Park över Bukele, Bitcoin

– Argentinskt kryptoföretag inrättar El Salvador-basen för att undvika skatterapporteringsplikter
– Företag och länder Se och lär av El Salvadors Bitcoin-experiment

– 5 nyckeltrender att titta på 2022 enligt Grayscales vd
– Kryptoadoption 2022: Vad kan du förvänta dig?

Source link