Efter misslyckad förutsägelse pressar Cardanos Hoskinson för ”verklig decentralisering”


Källa: videoskärmdump, Charles Hoskinson / YouTube

Efter misslyckad förutsägelse kämpar Cardanos grundare inte för ”verklig decentralisering”

Cardano (ADA) kommer att skapa en mer formaliserad projektstruktur med öppen källkod 2022, men communitymedlemmar måste också göra sitt för att säkerställa ”verklig decentralisering”, sa Cardanos grundare Charles Hoskinson i en livestreamad videouppdatering om sin vision för det nya året.

”En formell projektstruktur med öppen källkod kommer att bildas, ungefär som Hyperledger till Linux” Hoskinson, som också är VD för utvecklingsföretaget Cardano Ingång Utgång, sa.

Han tillade att det kommer att finnas ”många institutioner kopplade till” den nya strukturen, och att ”alla människor som för närvarande arbetar med [Cardano] kommer att noveras över, inklusive mig.”

Satoshi hade ”goda skäl” att lämna

I en kommentar om decentralisering och vad som gör ett blockchain-projekt motståndskraftigt, sa Hoskinson att han och teamet har ”tänkt mycket på motståndskraft”, kört ”många scenarier nere.”

Grundaren hävdade att:

”[T]här är en mycket bra anledning [Nakamoto] Satoshi [the creator of Bitcoin] vänster, och bara det är därför bitcoin är så starkt.”

Han fortsatte med att säga att utan en person i toppen av ett projekt blir det mycket svårare att attackera det projektet för dem som vill stoppa de samhällsförändringar som kryptovaluta kan åstadkomma.

”Om det inte finns någon på toppen har du en mycket svårare uppgift framför dig. Du måste attackera filosofin […]”, sa Hoskinson innan han frågade:

”Hur kan du argumentera mot frihet och frihet […] mot tillämpad innovation för att göra människors liv bättre?”

I linje med denna uppfattning uppmanade Cardano-grundaren sina tittare att anpassa sina förväntningar på honom och sa ”du kan inte ha en mentalitet att Charles Hoskinson kommer att sitta upp på ett elfenbenstorn och ta reda på det.”

Hoskinson tillade att han gör vad han kan, men säger:

”[I]Om du verkligen vill ha den värld jag predikar måste du ge den lite push, engagera dina egna samhällen. Det är verklig decentralisering.”

Slutligen i videon sa Hoskinson att 2022 enligt hans uppfattning kommer att bli ”ett helvetes år.”

”I många avseenden kommer det att bli det bästa, och i många avseenden kommer det att bli det tuffaste,” sa han och tillade: ”Vi har sett det förlovade landet tillsammans, och jag vill komma dit, och jag vet att vi kan .”

Misslyckad förutsägelse

Videouppdateringen från Hoskinson i jul är inte första gången Cardano och dess grundare ger stora löften och förutsägelser om framtiden.

En misslyckad förutsägelse som har gjort sina rundor på internet i år var en juli 2020 tweet från Hoskinson där han förutspådde att 2021 kommer att se ”hundratals tillgångar som körs på Cardano, tusentals dapps, massor av intressanta projekt och massor av unik användning och användbarhet.”

När han kommenterade denna förutsägelse under sin senaste videouppdatering, sa Hoskinson att det idag faktiskt finns mycket mer än 2 miljoner tillgångar som har utfärdats på Cardano, där den stora majoriteten är icke-fungibla tokens (NFT).

Hoskinson erkände dock att han ”har fel” när det gäller decentraliserade appar (dapps). ”Vi har ännu inte sett betydande dragkraft där,” sa grundaren.

Klockan 13:33 UTC steg Cardanos inhemska ADA-token med 9 % under de senaste 24 timmarna och handlades till 1,57 USD. Tokenen fortsätter att öka med 26 % under de senaste 7 dagarna och 2 % under de senaste 30 dagarna, per CoinGecko.

____

Läs mer:
– Cardanos ADA Token-rally inför DEX Testnet-lansering
– Cardano och Tron Fall eftersom eToro begränsar åtkomst för amerikanska användare

– Cardano fortsätter att leda Blockchain Platform Pack
– Cardanos Hoskinson fortsätter att slå Ethereum eftersom ADA överträffar ETH

– 6-åriga Cardano kompenserar fortfarande brist på adoption med planer och förhoppningar
– Bitcoin Big i Japan, Ethereum dominant i Singapore, australiensare älskar Cardano

– DeFi-trender 2022: växande intresse, reglering och nya roller för DAO, DEX, NFT och spel
– Decentralisering i krypto är ett svårt att mäta ideal

Source link