Cryptocurrency marknaderna stabiliserats traditionella finansiella marknader finns vissa villkor tisdag. De flesta crypto priserna har varit i det gröna under de senaste 24 timmarna.

Från och med 18:00 UTC, bitcoin var förändras händer på $5,371, en ökning med 7 procent under de senaste 24 timmarna. Japans Nikkei 225 index eked ut en liten vinst, upp till 0,06 procent per session nära den 17 Mars kl 5:00 UTC.

Nyligen, handel i Japanska marknaderna verkar vara en indikator på hur bitcoin kommer att utföra under de följande timmarna. Trots en uppenbar nedåtgående nedgången generellt för Japan är viktiga aktieindex när Nikkei handlas i en tät rad av begränsad upp eller ner gungor, så gjorde bitcoin.

Det är klart att många marknader fungerar på samma sätt – åtminstone för tillfället.

“Det här är inte första gången som bitcoin handlas tillsammans med andra tillgångar”, sade Denis Vinokurov, chef för forskning för London-baserade digital asset fast Bequant. “Andra exempel är China trade krig och geografiska spänningar i Iran, men varje gång korrelationen var snabbt dras tillbaka.”

Ett mått som används för att utvärdera cryptocurrency, bitcoin är att marknadsvärdet insåg värdet (MVRV) Z-score sjönk under noll på fredag, vilket tyder på BTC är undervärderad. Vissa aktörer ser de senaste prissvängningar som naturliga kapitulation från vissa marknadsaktörer, med beslutsamhet att köpa från andra.

“Den svaga händer lämnar och fast troende är att köpa”, säger Sverige-baserade over-the-counter crypto näringsidkare Henrik Kugelburg.

Även andra aktörer har de anser att institutioner är att sälja medan detaljhandeln typer ösa upp bitcoin på vad de ser som rabatterade priser.

S&P 500 är en ökning med 4 procent i handel 18:00 UTC efter Trump administration aviserat åtgärder för att avvärja en ekonomisk undergång på grund av coronaviruset pandemi efter Federal Reserves ränta bazooka har inte gett önskat omedelbar effekt på börsen.

Guld är en ökning med mindre än en procentenhet på dagen, och den gula metallen är en annan indikator på hur marknaderna känner för räntesänkningar och andra åtgärder för världens regeringar att ta itu med coronavirus krisen.

“Det är väldigt skrämmande när Fed kapar styrräntan till noll över helgen och du ser den reaktion som marknaden har haft”, säger Rupert Douglas, Chef för Institutionell Försäljning för digital asset manager Koine.”Normalt, guld skulle kunna skrika högre.”

Trots rädslan, näringsidkare måste hålla fokus på vad de gör bäst – att förbli lugna och använder de verktyg de har till sitt förfogande för att hantera pris gungor.

“Du kan gå länge med mycket begränsad risk och en stor belöning om du handel med snäva stopp”, tillade Douglas.

Utanför bitcoin, cryptocurrency priser gör anmärkningsvärda drag idag har Lisk (LSK) upp 11 procent, JOTA (IOTA) upp 6 procent och bitcoin SV (BSV) i den gröna 6 procent.

Upplysningar Läs Mer

Ledaren i blockchain nyheter, CoinDesk är en media utlopp som eftersträvar högsta journalistiska normer och håller sig till en strikt uppsättning av redaktionella politik. CoinDesk är ett självständigt rörelsedrivande dotterbolag för Digital Valuta Koncernen, som investerar i cryptocurrencies och blockchain startups.Source link