ECB borde lära sig av Florida, Solana’s Opera, IOTA samlar 100 miljoner USD, Gemini Down + fler nyheter


Källa: Opera, Instagram

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
__________

Adoptionsnyheter

 • Floridas guvernör Ron DeSantis föreslog ett program för att låta företag betala statliga avgifter i digitala valutor, en del av en serie kryptorelaterade förslag som ingår i statens budget för nästa år, enligt Bloomberg. Staten kan också lansera pilotprogram för att utforska användningen av blockchain-teknik för fordonstitlar och Medicaid-betalningar.
 • Kryptotillgångar visar inga tecken på att gynna samhället eller ekonomin i stort, Europeiska centralbanken Det sa direktionsledamot Fabio Panetta, enligt Bloomberg. Han hävdade att det inte finns några tecken på att kryptotillgångar har utfört, eller utför, socialt eller ekonomiskt användbara funktioner.
 • De Opera webbläsaren sa att de går samman med Solana Labs att integrera Solana (SOL) och stödja Solana dapps (decentraliserade applikationer) under första kvartalet 2022. ”Opera kommer att ge direktåtkomst till Solana till sina hundratals miljoner användare, Solana kommer först att integreras i Opera för Android”, företaget sa.

Nyheter om investeringar

 • Skalbart nätverk med flera kedjor för smarta kontrakt hopsättning, utvecklat av IOTA (MIOTA), sade att dess tidiga bidragsgivare har åtagit sig 100 miljoner USD i en finansieringsrunda ledd av LD Capital och Huobi Ventures. Medlen kommer att användas för att påskynda tillväxten av ekosystemen, medan projektteam uppmanas att nå ut direkt till enskilda fonder eller till Assembly-teamet för att ansöka om finansiering.
 • DeFi handelsplattform Slingshot har Uppfostrad 15 miljoner USD i en serie A-finansieringsrunda ledd av Ribbit Capital. Medlen bör användas för att lansera en mobilapp, samt ytterligare blockkedjetäckning och nya handelsfunktioner.
 • Web 3.0 talangnätverk Braintrust har Uppfostrad 100 miljoner USD i en privat token-försäljning. Projektet syftar till att knyta samman företag med yrkesarbetare i Web 3.0-utrymmet.
 • Play-to-earn-projekt (P2E). Regnmakarskrået har meddelat att de har samlat in 6,5 miljoner USD i en såddfinansieringsrunda, per VentureBeat. Plattformen ger användarna chansen att ”sömlöst spela hundratals P2E-spel, utforska spelinnehåll, få coachning från globala toppspelare, få kontakt med Rainmakers runt om i världen och få tillgång till en innovativ NFT-marknad för utlåning och upplåning.”
 • Yield Guild Games Sydostasien (YGG SEA), den regionalt fokuserade subDAO från det decentraliserade blockchain gaming guild Yield Guild Games (YGG), har Uppfostrad USD 15 miljoner över två insamlingsrundor. Finansieringen kommer att göra det möjligt för YGG SEA att leverera ett riktat erbjudande till den regionala spelgemenskapen, där guilden kommer att fokusera på att stödja lokalt utvecklade play-to-earn-spel och skaffa speltillgångar till förmån för guildens spelarbas, tillade de.
 • Kryptostart Palm NFT Studio tillkännagav en serie B-höjning på 27 miljoner USD ledd av Microsofts riskfond M12. Höjningen kommer att göra det möjligt för teamet att skala Palm NFT Studios teknologiplattform och erbjuda den till tredje parter som vill distribuera NFT-projekt över filmer, spel, musik och konst med regelefterlevnad och miljömässig hållbarhet, sa de.
 • Crosschain likviditetsaggregator Routerprotokoll tog in 4,1 miljoner USD i sin andra finansieringsomgång. Medlen kommer att användas för att vidareutveckla routerprotokollet och skala upp marknadsförings- och forskningsaktiviteter, tillade de.

Utbyter nyheter

 • Tvillingarna gick ner idag runt 07:30 EST i minst flera timmar. ”Alla kundkonton och pengar förblir helt säkra”, börsen sa, föreslår att följa deras statussida.
 • Tre av de ”fyra stora” sydkoreanska kryptobörserna – Korbit, Coinone, och Bithumb – kommer alla att börja tillämpa Financial Action Task Forces reseregel av egen vilja nästa månad, föregripande regeringens riktlinjer i frågan som inte kommer att träda i kraft förrän under våren. Enligt Newsis borde trion lansera en gemensamt utvecklad plattform som heter Code som effektivt tar bort anonym handel i januari. Den marknadsledande Upbit exchange siktar på att avslöja sin egen Travel Rule-lösning, utvecklad av ett av dess dotterbolag och som heter VerifyVASP, några veckor senare.
 • norsk utbyte Oslo Børs, moderbolaget till Euronext Growth utbyte, beslutade att erkänna Norwegian Block Exchange till handel, efter att bolaget ansökt om notering på Euronext Growth. Det första handelsdatumet förväntas äga rum den 14 december 2021.
 • En ny undersökning av kryptoplattform Myntlista visar att deras användare förväntar sig att spel kommer att vara den mest efterfrågade kategorin 2022, med 56,5 % av de svarande som säger att spel är den tillgångskategori de helst skulle vilja se listad på CoinList. Andra toppförfrågningar inkluderar decentraliserad finansiering (DeFi) (52,1%) och icke-fungibla tokens (NFT) (41,6%), medan infrastruktur (28,3%), sociala tokens (22,8%) och styrning (16,2%) visade sig vara mindre populära.

Juridiska nyheter

 • USA:s distriktsdomare John Cronan har valt ett par i Hongkong att leda rättegången mot värdepappersbedrägeri mot Bitcoin (BTC) gruvmaskintillverkare Canaan Inc. De påstås ha förlorat mest pengar, runt 1,3 miljoner USD, när Canaans aktiekurser föll med 30 % efter att företaget släppte sina resultat för fjärde kvartalet och räkenskapsåret 2020 i april, enligt Reuters. Men de hade lämnat in informationen för att stödja deras klassledningsmotion två veckor för sent, så några andra skadade parter argumenterade mot deras utnämning.
 • USA:s distriktsdomstol i New Yorks södra distrikt fällde domar mot Glenn Arcaro och hans företag, Future Money Ltd., för främjande av BitConnect ”låneprogram.” Domarna ålägger dem att betala disgorgement, fördomsränta och ett civilrättsligt vite, om domstolen beslutar om det, till ett belopp som domstolen ska fastställa vid ett senare tillfälle.

Reglernyheter

 • Clem Agba, statsminister för budget och nationell planering i Nigeria, efterlyser reglering som främjar möjligheter från en bredare användning av digital teknik snarare än att klämma fast den, enligt Bloomberg. Han tillade att osäkerhet i regleringen av kryptovalutor riskerar att neka regeringen och medborgarna chansen att maximera möjligheterna från tekniken.
 • Sydafrikas finansiella tillsynsmyndighet planerar att avslöja ett regelverk som täcker kryptoassar i början av nästa år för att hjälpa till att skydda ”sårbara medlemmar av samhället från mycket riskfyllda tillgångar”, rapporterade Bloomberg, med hänvisning till FSCA Kommissionär Unathi Kamlana. Reglerna, utformade i samverkan med kollegor som tillsynsmyndigheten och finansövervakningsnämnden, kommer att fastställa hur handel ska bedrivas, enligt rapporten.

Source link