Dollarskuld utfärdad för att köpa Bitcoin av nationalstat


Nedanstående är från en ny utgåva av Deep Dive, Bitcoin Magazines nyhetsbrev för premiummarknader. För att vara bland de första att få dessa insikter och andra marknadsanalyser på kedjan av bitcoin direkt till din inkorg, prenumerera nu.

Under helgen tillkännagav presidenten för El Salvador, Nayib Bukele och Blockstream emissionen av en amerikansk ”Bitcoin Bond” på 1 miljard dollar på Liquid Network. Detta kommer direkt efter att Internationella valutafonden meddelade förra veckan att ”för tillfället diskuterar den inte ett eventuellt finansiellt avtal med den salvadoranska regeringen” med hänvisning till det potentiella låneavtalet på 1 miljard dollar.

Bitcoin-obligationen på 1 miljard dollar kommer att delas 50/50 för att köpa bitcoin och bygga ut energi- och bitcoin-gruvinfrastruktur. Obligationens löptid är 10 år och betalar initialt 6,5 % med ytterligare utdelningar som betalas ut till obligationsinnehavare från bitcoin som innehar likvidationer efter en femårig låsningsperiod. De första obligationerna kommer att emitteras 2022, med Blockstream som betonar att de enkelt kan acceptera investeringar så små som 100 $.

.Source link