Dokumentera hyperbitcoinization El Salvador – Bitcoin Magazine: Bitcoin-nyheter, artiklar, diagram och guiderSom videoproducent under de senaste 15 åren har jag alltid varit passionerad för att hjälpa människor att berätta sina historier. Från att producera Bravo-dokusåpor till att skapa dokumentärer, jag har stått bakom kameran för allt. Jag har sett på egen hand hur personliga berättelser för oss samman och hjälper oss att känna oss anslutna, även i en ibland väldigt frånkopplad värld. Med den tillväxt vi har sett i år när det gäller adoption av bitcoin – och El Salvador gör bitcoin lagligt betalningsmedel – visste jag att jag behövde fånga dessa berättelser. Det är en övergång som Salvadoraner och vi alla aldrig kommer att uppleva igen, och som Bitcoiner sedan 2017 har jag drömt om att se bitcoin i vardagsbruk i flera år. Jag trodde verkligen aldrig att jag skulle se den under min livstid.

Denna serie, med titeln ”I am Satoshi” hyllar de extraordinära berättelserna som inte skulle vara möjliga utan Nakamotos otroliga innovation. När mitt team började planera visste vi att vi måste börja med El Salvador och dokumentera denna övergång.

Min fotografichef, Ryan Van Ert, och jag introducerades först för Enrique Berrios, en lokal tandläkare. Enrique startade en stiftelse som accepterar bitcoin för att hjälpa invånare att få kritiska tandingrepp som kanske inte har råd med dem. Du kan se Enriques berättelse i vår första video: Bitcoin Smiles.

.Source link