Dogecoin ser ett massivt rally när Tesla och Elon Musk anammar det för betalningar


Källa: AdobeStock/jlmcanally

Dogecoin (DOGE) såg en kraftig rally på marknaden idag, efter TeslaVD Elon Musk sa att hans företag ”kommer att göra vissa varor köpbara” med meme-myntet.

Det överraskande uttalandet publicerades på Twitter av Elon Musk på tisdagsmorgonen, vilket orsakade en omedelbar ökning av priset på DOGE.

Uttalandet idag följer kommentarer från Musk under en intervju med Time som publicerades i går, där den frispråkiga vd:n sa att bitcoin (BTC) ”åtminstone i sitt baslager kanske är lämplig som en värdebutik.” Han tillade dock att det är ”inte ett bra substitut för transaktionsvaluta.”

”Även om det skapades som ett dumt skämt, är dogecoin bättre lämpat för transaktioner,” sa Musk.

Kommentarerna har hittills (från och med 12:00 UTC) lett till en topp på mer än 25 % för priset på DOGE under de senaste 24 timmarna. Myntet handlas för närvarande till ett pris på 0,2069 USD, och fortsätter att stiga med 16 % för veckan. Priset är fortfarande nere runt 20% på en månad.

DOGE prisdiagram:

Källa: Coingecko.com

Samtidigt steg det mindre kända altcoin Decentralized Social (DESO) också kraftigt idag efter ett noteringsmeddelande från Coinbase Pro i går. Enligt tillkännagivandet kommer DESO att börja handla på Coinbase Pro idag klockan 09:00 PT (17:00 UTC) ”om likviditetsvillkoren är uppfyllda.”

För närvarande kommer token endast att vara tillgänglig på Coinbases plattform riktad mot professionella handlare, och inte på de mer detaljhandelsorienterade Coinbase.com.

Vid presstillfället var DESO upp med 36 % under det senaste dygnet och 31 % under den senaste veckan och handlades till 130 USD.
____
Läs mer:
– Här är vad alla missade i The Dorsey, Musk och Wood Bitcoin Talk
– Förslag till avgiftsstruktur för Dogecoin släppt, markerat som ”viktigt” av Elon Musk

– Mysk-utlöst ”Average People” skickar bevis på Bitcoin-noder

– Bitcoin Eyes 40 000 USD bland myskdeklaration, bekräftelse på taproot
– 9 Tweets av Elon Musk och 9 Bitcoin-reaktioner

Source link