DOGE i rött medan Elon Musk Spurs Starlink, SpaceX Speculations


Källa: AdobeStock / LIGHTFIELD STUDIOS

Elon Musk har länge bevisat sin förmåga att släppa lös vågor av spekulationer och utlösa osäkerhet på marknaden genom ofta kryptiska uttalanden. Senast, TeslaVD:n stötte på en chans att röra upp kryptomarknaden när frågade av en Twitter-användare om hans rymdfarkostverksamhet SpaceX och satellitbaserat bredbandsinternetsystem Starlink skulle tillåta sina kunder att betala för tjänster och varor med dogecoin (DOGE).

På frågan ”kan SpaceX-varubutiken och Starlink acceptera Doge”, svarade Musk med en blinkning-emoji, vilket antydde att idén – som lagts fram av en skribent för CleanTechnica och Tesla-supportern Johnna Crider – kunde förverkligas.

Musks tweets tenderar att ha en effekt på marknaderna – vilket till och med fick honom i problem med US Securities and Exchanges Commission (SEC) — och efter denna korta interaktion sjönk dogecoin kraftigt. Om Musks tweet hade något att göra med det är diskutabelt eftersom de allra flesta av de 100 bästa mynten efter börsvärde är röda idag.

Hur som helst, klockan 11:47 UTC, var myntets pris ungefär 0,145 USD, vilket föll med 5,1 % under en 24-timmarsperiod. Den har också minskat med nästan 6 % under den senaste veckan. Samtidigt ökade DOGE:s handelsvolym med 122 % mellan den 13:e och 14:e februari, från 553,7 miljoner USD till 1,3 miljarder USD, per CoinGecko-data.

Att göra det möjligt för kunder att betala för SpaceX-varor med DOGE skulle vara i linje med företagets omfamning av krypton. Rymdfarkostverksamheten är planerad att skjuta upp DOGE-1, en nyttolast som finansieras av dogecoin, under det första kvartalet 2022 ombord på sin Falcon 9 medellyftande bärraket. Flytten är inställd på att göra initiativet till det första kryptofinansierade uppdraget till månen.

”Varför accepterar inte alla SpaceX-tjänster endast dogecoin?” frågade användare NFK.

I januari förra året började Tesla också experimentera med DOGE-betalningar, vilket öppnade upp en rad produkter för myntets användare. Ett avsnitt på bilföretagets webbplats säger att dogecoin nu kan användas för att köpa varor från Tesla Shop, vilket gör det till den enda krypton Teslas kunder kan använda för att göra en beställning hos fordonstillverkaren.

____

Läs mer:
– DOGE sjunker med marknaden medan Musk skrattar åt SEC Investigation Rykte
– Tesla accepterar Dogecoin-betalningar för sina varor, DOGE-rallyn
– Dogecoin ser ett massivt rally när Tesla och Elon Musk anammar det för betalningar

– Så här styr Musks och Saylors tweets Bitcoin-priset
– Elon Musk kastar ”Shade” på Binance Over DOGE Handling, CZ biter tillbaka

– Dogecoin-priset stiger och sjunker när ny uppdatering släpps
– ”Unikt DOGE-förslag”

Source link