Disney lanserar specialiserat Metaverse-team för att utforska ”New Storytelling Frontier”


Källa: AdobeStock / bläckdroppe

Disney har skapat en specialiserad enhet av ledande anställda och chefer för att övervaka dess övergång till metaversen.

Per Reuters och BBC, som påstår sig ha sett ett Disney-internt memo skickat till personalen i frågan, kommer Mike White, en chef som har varit med Disney i över ett decennium, att övervaka ett team som inkluderar seniora ledare.

White har utsetts till Senior Vice President för Next Generation Storytelling and Consumer Experiences, rapporterade media, och han har fått i uppdrag att formulera en konsumentupplevelse för Disney-metaversen. Hans team, som enligt uppgift består av ”senior ledare” har blivit tillsagd att ”arbeta tillsammans med Disneys kreativa team.”

Den kommer enligt uppgift rapportera till Kareem Daniel, chefen för Disney Media and Entertainment Distribution – och till Josh D’Amaro, underhållningsjättens chef för parker, upplevelser och produkter.

Detta faktum kan mycket väl ge en antydan om att Disney förutser att skapa en fysisk plats där besökare kan komma för att uppleva dess metavers.

I meddelandet citerades Disneys vd Bob Chapek för att ha sagt att metaversen var ”nästa stora berättande gräns” och den ”perfekta platsen för att driva våra strategiska pelare av berättelseexpertis, innovation och publikfokus.”

Han tillade att ”team över hela företaget” också ”utforskade den här nya duken”, och tillade att han hade blivit ”blåst” av deras arbete hittills.

VD:n skrev enligt uppgift:

”Idag har vi en möjlighet att koppla samman dessa universum och skapa ett helt nytt paradigm för hur publik upplever och engagerar sig i våra berättelser.”

Flytten är dock bara den senaste utvecklingen i Disneys metaverse pivot. I november 2021 sa Chapek till deltagarna vid ett kvartalsvis vinstsamtal att ”i vår egen Disney Metaverse” skulle företaget ”kunna koppla samman den fysiska och digitala världen ännu närmare, vilket möjliggör historieberättande utan gränser.”

Ungefär en månad senare beviljades det ett patent i USA för en ”virtuell världssimulator på en verklig plats.”

Disney har också gjort icke-fungibla token (NFT)-relaterade rörelser och lanserade sina egna erbjudanden med Alla hjärtans dag-tema tidigare denna månad – och, rapporterade Fox Business, publicerade en ledig tjänst för en NFT-expertchef.

____

Läs mer:
– NYSE ’Coming to Metaverse’, sparar NFT-relaterad varumärkesansökan
– McDonald’s Metaverse Moves: 11 varumärkesansökningar för ”Virtual Restaurant” och virtuella varor

– The Future of NFTs: A Race Between Traditional Businesses and Crypto-based Financial Services
– NFTs 2022: Från årets ord till vanliga adoptioner och nya användningsfall
– Metaverse-trender 2022: Förbered dig på mer spel och nya virtuella upplevelser med NFT:er

– NFT-marknaden svalnar igen när kryptopriserna stiger
– NFT-priser ”relativt oberoende” av en bredare kryptomarknadSource link