Digital Artist Pak släpper den ”censurerade” NFT-samlingen med WikiLeaks grundare


Julian Assange. Källa: videoskärmdump, BBC News / YouTube

Den berömda digitala artisten Pak, även känd som Murat Pak, siktar på att samarbeta med WikiLeaks grundare Julian Assange för att släppa en ny samling av icke-fungibla token (NFT) kallad ”Censored”.

”Censurerad” handlar ”om dig”, sa Pak på Twitter och tillade att samlingen skulle bestå av ”två delar, en dynamisk 1/1 och en dynamisk öppen upplaga.”

Insamlingen är planerad att gå live den 7 februari, vilket också är Assanges rättegångsdatum.

Namnet ”Censurerat” stämmer överens med Assanges rykte som en utgivare av stora datamängder av censurerat eller begränsat officiellt material som involverar krig, korruption och spioneri. Med detta mål grundade han WikiLeaks 2006 som en internationell ideell organisation som publicerar nyhetsläckor och hemligstämplade medier från anonyma källor.

Även om detaljerna om samarbetet och dess mål i stort sett inte avslöjas, kan det betraktas som en förnyad push för att gynna WikiLeaks-grundaren i hans försök att bli fri.

I januari förra året beslutade en domare att Assange inte skulle skickas till USA för att åtalas för spionage och hackning. Men hon vägrade honom också borgen, och sa att han ”fortfarande har ett incitament att avvika från dessa, ännu olösta, förfaranden”, som The Guardian rapporterade.

Assange hade suttit fängslad i Belmarsh-fängelset i sydöstra London i 18 månader, vilket ledde till den domen efter att han vräkts från Ecuadors ambassad, där han sökte asyl i sju år.

Dessutom har han nominerats till Nobels fredspris för ”sin kamp för mänskliga rättigheter, demokrati och pressfrihet”, rapporterade Morning Star i går.

Under tiden, i början av december 2021, bildades en decentraliserad autonom organisation (DAO) i ett försök att samla in pengar för att befria skaparen av den mörka webbmarknadsplatsen Silk Road, Ross Ulbricht. DAO, kallad FreeRossDAO, lyckades samla in ethereum (ETH) till ett värde av över 4 miljoner USD under sin första vecka.

Likaså, FreeAssangeDAO har bildats för att hjälpa WikiLeaks-grundaren med hans juridiska ansträngningar. Noterbart verkar DAO och NFT-samlingen inte vara sammankopplade.

____

Läs mer:
– NFTs 2022: Från årets ord till vanliga adoptioner och nya användningsfall
– NFT Performance Art: Företag kunde kapitalisera på protester

– Coinbase ger en förhandsvisning av sin NFT-plattform, Reddit testar NFT-profilbildsfunktion
– Vitalik Buterin diskuterar ”stort och underutforskat designutrymme” av icke-överförbara NFT:er

– Genom att ta bort LooksRares USD 8,3 miljarder i tvätthandel är OpenSea fortfarande den dominerande NFT-marknadsplatsen
– IRS säger att det slåss mot ”bergen” av krypto- och NFT-”bedrägeri” och kändisar

Source link