Dessa skolbarn ska ta kryptorelaterade lektioner


Källa: iStock/skynesher

Sydkoreanska barn i en av landets största provinser kommer att lära sig om krypto från och med i vår efter att den lokala utbildningsmyndigheten tillkännagav en vilja att införliva mer ”verklig” finansiell utbildning i sin läroplan.

Det nya läsåret börjar i Sydkorea i mars och inför den nya terminen Utbildningskontoret i Gyeongbuk, i norra Gyeongsang-provinsen (som står för nästan 20 % av Sydkoreas landmassa), har cirkulerat nytt utbildningsmaterial till låg-, mellan- och gymnasieskolor i regionen – främst med fokus på moderna ekonomiska verkligheter. Men det verkar som om krypto inte kommer att finnas på menyn för yngre elever – eller åtminstone inte ännu.

Förutom att lära barn om ”kryptotillgångar och digitala tillgångar”, rapporterade mediamediet Newsis, kommer lärare också att instrueras att förklara begrepp som röstnätfiske och digital integritetsrelaterade frågor. Lektioner i dessa ämnen kommer att läggas till i samhällskunskapernas läroplaner som en valfri (valbar) modul i första klass på mellanstadiet, men de verkar vara obligatoriska för tredjeklassare på mellanstadiet och förstaklassare på gymnasiet.

Kontoret tillade att det skulle ge lärare utbildning i ämnena under hela januari före förändringarna. Mediet citerade Bae Seong-ho, kontorets chef för gymnasieutbildning, som säger:

”Vi kommer att tillhandahålla ekonomisk utbildning som hjälper studenter att etablera ett rationellt koncept för ekonomi och svara med flexibilitet på de föränderliga tiderna.”

Detta är inte det sydkoreanska utbildningssystemets första pensel med krypto. Tillbaka 2020, Cryptonews.com rapporterade att en typ av (onoterad) ”kryptovaluta” skulle vara den ursprungliga valutan för en ny statlig utbildningsplattform som var avsedd att lära unga elever om begrepp som ”crowdfunding”.

Krypto- och blockkedjerelaterade ämnen blir också vanligare än någonsin vid sydkoreanska universitet. På andra håll i Östasien, ett av de främsta kinesiska tekniska universiteten Chengdu University of Information Technology, driver för närvarande en grundkurs i Blockchain Engineering, med den första omgången studenter som tar examen 2024.
____
Läs mer:
– 5 Bitcoin-böcker för barn som du kan gåva i julklapp
– NYC:s tillträdande borgmästare fördubblar sina Bitcoin-planer

– Vill du fixa finansiell kompetens? Fokus på miljardärer och politiker
– Kunskap om Crypto on the Rise, uppmuntrar investeringar – UndersökningSource link