Denna trend i Axie Infinity väcker ”hållbarhetsproblem” trots stark tillväxt


Källa: En skärmdump, Instagram/axieinfinity

Många nya spelare i det populära play-to-earn-spelet Axie Infinity (AXS) går inte med genom standardproceduren att köpa de Axies de behöver för att kunna spela, utan istället genom att låna dem från befintliga användare, vilket hjälper ”de rika att bli rikare” inom spelet, hävdar en ny forskning.

Troligtvis på grund av de för närvarande höga priserna, ”inte många spelare köper eller föder upp Axies vilket väcker hållbarhetsproblem”, enligt forskningen från multi-blockchain API-leverantören Kovalent.

Axier är karaktärer som ursprungligen var tvungna att köpas som icke-fungibla tokens (NFT) för att börja spela Axie Infinity. Nya spelare var tvungna att köpa minst tre Axies, medan befintliga spelare belönas för att avla nya Axies.

Med stigande priser på Axies har dock köpet av dem blivit en ekonomisk börda för vissa, sa rapporten. Den tillade att detta har lett till uppkomsten av ”stipendieprogram” där nya användare istället lånar de Axies de behöver från befintliga användare.

”Med den stagnerande tillväxten av Axie-köpare har cirka 50 % av trafiken kommit från tidigare köpare varje månad sedan september. Den stadiga tillväxten innebär också en hög churn rate för nya användare, säger rapporten, skriven av Covalent-forskaren Brandon Rochon.

Som ett play-to-earn kryptobaserat spel belönas spelare på Axie Infinity i form av SLP-tokens för att de spelar spelet. Men enligt rapporten minskar tillväxten av spelare som hävdar SLP, medan tillväxten av nya spelare i spelet totalt sett har varit stabil.

Källa: Covalent

Det är ”oroande” att en mindre andel av de nya spelarna gör anspråk på belöningar, sade rapporten, som förklarar att detta representerar en utveckling inom spelet där ”de rika blir rikare” och att spelet ”kan sluta med en elit”. ”

”[…] detta har potential att avskräcka nya spelare från att fortsätta och utgör därmed en risk för spelet”, varnade rapporten vidare.

Dessutom förklarade den också att avel av Axies, vilket är det enda andra sättet att få fler av varelserna än att köpa eller låna dem, kostar en ökande mängd SLP beroende på hur många gånger varje Axie har fött upp tidigare.

Fördelarna med avel framför att köpa Axies skulle alltså maximeras när SLP-priserna är låga och Axie-priserna är höga, konstaterade rapporten, och tillade att detta återspeglas i en minskning av antalet uppfödare sedan augusti.

”[…] över 51 % av de nya användarna i maj var också uppfödare. Denna andel har dock stadigt sjunkit till en punkt där bara 2,7 % av nya användare växer upp nu”, skrev Covalents forskare.

Källa: Covalent

Trots dessa utmaningar sa rapporten också att nya spelare ansluter sig till Axie Infinity till ”häpnadsväckande takter som fortsätter att öka varje månad.”

Om den nuvarande tillväxttakten fortsätter kommer det populära play-to-earn-spelet att ha 10 miljoner spelare i slutet av december, uppskattade rapporten.

Källa: Covalent

___
Läs mer:
– Rare Axie Infinity Land byter ägare för 2,3 miljoner USD när Metaverse-priserna stiger
– Kryptospel kan bli Blockchain ’Killer App’, säger Atari Exec

– Spela-för-tjäna-spel erbjuder alternativ för unbanked i Sydostasien
– 72 % av de undersökta spelutvecklarna är intresserade av att använda NFT och blockchain

– Spela för att tjäna pengar blomstrar: från Axies till Lightnite, här är vad som finns där ute
– Kryptospel exploderar in i den lekfulla framtidenSource link