Den spanska parlamentsledamoten ber regeringen att ta emot flyende Bitcoin-gruvarbetare från Kazakstan


Källa: AdobeStock / Artlana

En spansk parlamentsledamot för kryptokryptering har sagt till regeringen att den borde erbjuda bitcoin (BTC) och altcoingruvarbetare i Kazakstan som lider av nyligen strömavbrott och blodiga sociala oroligheter ett nytt hem i Spanien – och att hennes nation själv borde försöka bli ett nav för kryptogruvdrift och innovation.

Förslaget kom från María Muñoz Vidal, parlamentsledamot för Valencia och medlem av det liberala Ciudadanos-partiet. Både Muñoz och hennes parti har varit aktiva i kryptopolitikens värld och, enligt Europapress, begärde förra året regeringen att anta en ”nationell strategi för kryptovalutor” som skulle skapa ”en tydlig och tillgänglig informationsram och säkerhetsstandarder.”

I en kopia av det nya förslaget delas på Twitter, förklarade hon att ”effekten av beslutet” att införa en internetblackout i Kazakstan förra veckan ”kändes över hela världen”, när det globala bitcoin-hashratet drabbades med så mycket som 12%.

MP bad om ett ”skriftligt svar” på följande frågor:

  • Vilken information har regeringen om den påverkan som internetavbrottet i Kazakstan har haft på brytningen av kryptovalutor i Spanien?
  • Planerar regeringen att vidta några åtgärder för att locka till sig investeringar och kryptotillgångar [miners] som skulle kunna fly från Kazakstan?
  • Vilka uppgifter har regeringen om tillväxten av kryptobrytning i Spanien och om utvecklingen av energieffektiviteten för dessa processer i [Spain]?

Dessutom uppmanade Muñoz regeringen att ”utnyttja tillväxtpotentialen som kryptotillgångar har i Spanien.” Hon talade om möjligheten ”att positionera Spanien som en av attraktionspolerna för investeringar i kryptovalutor i Europeiska unionen och över hela världen.”

Under sommaren förra året bad Muñozs parti regeringen att skapa utbildningsresurser för att informera människor om ”naturen av” krypto, förutom ”en samordnad reglering av kryptovalutor” både inhemskt och ”i nära samarbete med Europeiska kommissionen” och europeiska centralbanker.

MP har också tidigare varnat för farorna med att ”överreglera” kryptosektorn och hävdar att detta ”kan äventyra utvecklingen av branschen och investeringarna” som görs av kryptoanvändare.

I sitt senaste förslag kritiserade Muñoz regeringen för att ”vägra att överväga” förra årets förslag.

Men det verkar inte som alla i den spanska politikens värld välkomnade Muñozs gruvidéer. MEP Ernest Urtasun från De gröna–Europeiska fria alliansen, skrev av planen, även på Twitter:

”Vad är detta för ett skämt med dålig smak? Bitcoin-brytning är en miljöavvikelse. Och kryptovalutor är en instabil och oreglerad finansiell aktivitet.”

Ännu en Twitter-baserad affisch svarade, utan brist på ironi:

”I Kazakstan pågår protester, inklusive dödsfall, orsakade av en ökning av elförbrukningen. Bitcoin är delvis skyldig till uppgången (18% av världens bitcoin [hashrate is located in the country]). Lösningen? Mina bitcoin i Spanien. Bra gjort du!”

Men bort från hån, föreslog andra mer praktiska rynkor till förslaget, med en Twitter-användare anmärkning:

”Gruvarbetare letar efter billig energi. De kommer inte att hitta det här [in Spain]. Tror du dessutom att de med skattesystemet här kommer att flytta till Spanien? Investerare i kryptovaluta försöker fly från systemet, inte slå sig ner i det.”

Samtidigt, på söndagen, sa myndigheterna i Kazakstan att de hade stabiliserat situationen över hela landet, efter vad som kallades ”det dödligaste utbrottet av våld på 30 år av självständighet”. ”Situationen har stabiliserats i alla regioner i landet”, sa presidentens kontor och tillade att brottsbekämpande myndigheter hade återtagit kontrollen över administrativa byggnader, rapporterade Reuters.

____

Läs mer:
– Kazakstan lär Bitcoin Miners en läxa eftersom kaos påverkar BTC Hashrate
– Bitcoin-gruvarbetare kan gå till kärnkraft i Kazakstan när regeringen planerar nytt kraftverk

– Titta på: Spansk polis slår en misstänkt 111-rig Crypto Mining ”Farm”
– 20 % av Bitcoin Hashrate är ”fortfarande i Kina”, hävdar rapporten

– Bitcoin Mining Hash Rate fördubblas 2022, förutspår Compute Norths vd
– Bitcoin & Crypto Mining 2022: Nya platser, teknologier och större spelare

Source link