Den legendariska investeraren Bill Miller injicerar 50 % av personliga medel i Bitcoin, Altcoins


Bill Miller. Källa: videoskärmdump, WEALTHTRACK YouTube

Den berömda värdeinvesteraren Bill Miller har avslöjat att han investerade 50% av sina personliga medel i bitcoin (BTC) och flera andra kryptotillgångar, och utnyttjade sina kryptoinvesteringar.

Miller, grundare och Chief Investment Officer av Miller Value Partners, investerade initialt i den främsta kryptovalutan 2014, och började sedan köpa upp den igen förra våren mitt i ett ökat intresse från riskkapitalföretag.

I en nyligen intervju med WealthRacks Consuelo Mack sa Miller:

”Jag tror att den genomsnittliga investeraren bör fråga sig själv vad du har i din portfölj som har den typen av meritlista – nummer ett; är mycket, mycket underpenetrerad; kan tillhandahålla en försäkring mot finansiell katastrof som ingen annan kan tillhandahålla; och kan gå upp tio gånger eller femtio gånger. Svaret är: ingenting.”

Miller, som innehar rekordet för att slå S&P 500-index under 15 år i rad under åren 1991 till 2005 med Legg Mason Capital Management Value Trust Fund, medgav att hans kryptoinvesteringar går ”mot många av principerna för finansiell disciplin” men tillade att några av de rikaste människorna i USA – som t.ex. Amazonär Jeff Bezos, Metaär Mark Zuckerberg och Berkshire Hathaway’s Warren Buffet – är också ”högt koncentrerade” i sina investeringar.

Miller förklarade sitt beslut att investera så mycket i kryptovalutor och hänvisade till en konferens där han lyssnade på ett tal av Wences Casares, VD för kryptoplånbok Xapo. Casares sa att investerare i instabila ekonomier övervägde bitcoin-metoder för att skydda sin rikedom mot hyperinflation, nationalisering av banker och regeringar som beslagtar deras tillgångar, enligt Miller.

”Jag köpte några [in 2014], och köpte lite mer med tiden, och det blev USD 500. Sedan slutade jag köpa det. Och jag köpte den inte på flera år förrän bara våren [2021]. Det slog upp ett högt pris på 66 000 USD, och sedan på fyra veckor var det halverat”, sa han.

Per Miller började han köpa BTC igen för 30 000 USD, hans resonemang var att ”det är mycket fler som använder det, det kommer in mycket mer pengar från riskkapitalvärlden.”

____

Läs mer:
– Nuvarande ’Trickle Into Bitcoin’ kan bli ’A Torrent’ – Bill Miller
– 5 nyckeltrender att titta på 2022 enligt Grayscales vd

– Hur investerare bör närma sig Bitcoin, enligt Ark Invest
– Bitcoin ETF:er i Europa och Kanada förblir populära även med amerikanska ETF:er allmänt tillgängliga

– MicroStrategy spenderar ytterligare 82 miljoner USD på Bitcoin
– Stigande antal investerare säljer aktier, obligationer för att köpa krypto – undersökningSource link