DeFi på ’Path to Recovery’ efter stark kvartalstillväxt


Källa: Adobe/Tierney

Den decentraliserade finanssektorn (DeFi) är ”på väg till återhämtning”, med DeFi-relaterade tokens som har ökat sin andel av den totala värderingen av kryptomarknaden från 4,7% förra kvartalet till 5,8% i kvartalet, en ny rapport från kryptospårningswebbplatsen CoinGecko sa.

Enligt rapporten har det totala börsvärdet för DeFi -tokens återhämtat sig med 91% sedan förra kvartalet – upp från 67 miljarder USD till nuvarande 128 miljarder USD. Detta kommer eftersom känslan bland DeFi -användare har förbättrats och andra blockchains förutom Ethereum (ETH) har fått mer uppmärksamhet.

”Den ökande efterfrågan på DeFi drivs sannolikt av ökningen av inhemska DeFi -produkter på andra alternativa kedjor som Avalanche, Solana och Terra”, heter det i rapporten och pekar specifikt på de två tidigare som ”de nya stjärnorna” i DeFi.

När det gäller andra kedjor sa rapporten att Binance Smart Chain (BSC) har behållit sin andel på 11% av det totala värdet låst (TVL) över alla kedjor, vilket är samma andel som kedjan hade förra kvartalet. Siffran ligger dock fortfarande långt under BSC: s toppandel på 20% av TVL på alla kedjor som nåddes i maj i år.

”Uppmärksamheten verkar flytta till andra kedjor, med anmärkningsvärda projekt som startar dem”, sade rapporten om orsaken till bristen på tillväxt på BSC.

När vi flyttade över till Ethereum, som tidigare hade nästan monopol på DeFi-användning, sa CoinGecko att kedjan har lyckats behålla sin TVL-dominans, även om TVL i alla blockchains har växt betydligt.

Vid slutet av det tredje kvartalet stod Ethereums TVL på 126,6 miljarder USD, vilket motsvarar 76% av TVL i alla kedjor.

Genom att zooma in på tokens i de olika nischerna inom DeFi fann CoinGecko att decentraliserade börser (DEX), orakel och utlåningsplattformar var de snabbast växande grupperna, där varje nisch såg att deras börsvärde växte med 28% till 40% kvartal-över-kvartal.

Marknadsvärdet för DEX ökade till exempel med nästan 10 miljarder USD till 32,8 miljarder USD i slutet av tredje kvartalet, tillade rapporten.

Datamoment taget den 1 oktober 2021. Källa: Q3 2021 CoinGecko Crypto Report

Rapporten påpekade också att tillsynsmyndigheter, såsom US Securities and Exchange Commission (SEC), har intensifierat sin granskning av centraliserade aktörer i kryptoutrymmet, vilket kan ha bidragit till det ökande intresset för decentraliserade alternativ.

”I synnerhet, [crypto exchange] Myntbas tvingades avbryta sin kryptolåneprodukt (Lend) efter ett rättegångshot från SEC, ”nämnde CoinGecko som ett exempel på den allt svårare regleringsmiljö som centraliserade börser och utlåningsleverantörer står inför i kryptoutrymmet.

____

Läs mer:
– DeFi har haft en stark 2021, driven av nya trender och paradigmer
– Multi -Chain Future ger flera konkurrenter till Bitcoin och Ethereum – Analytiker

– Hur Solana och Binance Smart Chain kunde ta Ethereums ledning
– Binance för att pumpa 1B USD i sin kedja, syftar till miljarder användare

– 0,5 miljoner USD betalas i misslyckad Ethereum -transaktion
– DeversiFi förklarar vad som orsakade transaktionsavgiften på 23 miljoner USD på EthereumSource link